''Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var'' projesi

İHH İnsani Yardım Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Eğitim Bir-Sen tarafından yürütülen proje kapsamında, Germencik ilçesindeki Bozköy İlkokulu öğrencileri, Samsun'daki yetim çocuğa yardım eli uzattı

''Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var'' projesi
''Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var'' projesi
GİRİŞ 25.05.2015 16:03 GÜNCELLEME 25.05.2015 16:03

İHH İnsani Yardım Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Eğitim Bir-Sen tarafından yürütülen ''Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var'' projesi kapsamında, Germencik ilçesindeki Bozköy İlkokulu 3-A sınıfı öğrencileri, Samsun'daki yetim çocuğa yardım eli uzattı.

Okul müdürü Ahmet Koyuncu, gazetecilere yaptığı açıklamada, okullarındaki 3-A sınıfı öğrencilerinin, ''Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var'' projesi kapsamında, harçlıklarından arttırdıkları paraları kumbarada biriktirdiğini belirterek, sınıf öğretmenlerinin de katkısıyla toplanan paranın, projede belirlenen Samsun'daki "yetim kardeşlerinin" adına bankada açılan hesaba aylık olarak aktarıldığını kaydetti.

Kampanyaya katılan 3-A sınıfının öğretmeni Narin Sözen Oruç ise öğrencilerin maddi katkı sunmanın yanı sıra "yetim kardeşlerine" bir de mektup yazdıklarını dile getirerek, çocukların bu sayede sevgiyi, hoşgörüyü ve empati kurmayı öğrendiklerini ifade etti.

Sınıf öğrencilerden Pelin Bacaksız, harçlığından bir kısmını gönüllü olarak Samsun'daki "kardeşine" ayırdığını belirterek, "Dondurma yemek yerine harçlığımdan kalan bozuk parayı, hiç tanımadığım bir arkadaşımın eğitimine katkı sağlamak adına kumbaraya atıyorum. Tüm arkadaşlarımla gönüllü olarak bunu yapıyoruz." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı