Rize'de Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin temeli atıldı

Rize'de 64 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin temeli törenle atıldı.

Rize'de Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin temeli atıldı
Rize'de Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin temeli atıldı
GİRİŞ 25.05.2015 17:37 GÜNCELLEME 25.05.2015 17:37

Müftü Mahallesi'nde yapılacak okulun temel atma törenine, Rize Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Belediye Başkanı Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şefik Aygöl, AK Parti İl Başkanı Muhammed Avcı, Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, 64 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin 2 yıl içinde tamamlanacağını söyledi.

Devletin topluma birtakım hizmetleri sunmak için olduğunu ifade eden Yazıcı, "Adalet, eğitim, güvenlik, sağlık ve birçok alanda hizmet var. Eğitim hizmetini sunan devletimiz son yıllarda İmam hatip okulları ihtiyacını karşılamak için çok sayıda İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu'nun temelleri atılıyor" dedi.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ise bugün Türkiye Cumhuriyeti devletinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bir imam hatipli olduğunu hatırlatarak, "Bugün Türkiye Cumhuriyeti devletini yöneten Bakanlar Kurulu üyelerinin bir çoğu imam hatiplidir. TBMM'de iktidar partisi olan AK Parti milletvekillerinin önemli bir kısmı imam hatip mezunudur. Geleceğimiz aydınlıktır" ifadesini kullandı.

Geçmişte çok dışlandıklarını ifade eden Karal, şöyle konuştu:

"Diplomalarımız iptal edildi. İmam hatipli olduğumuz için birçok kamu kurumunda ve farklı yerlerde hep dışlandık ve mağdur edildik. İmam hatip mezunları derneği başkanı olduğum dönemde sadece ve sadece 'okullarımız kapanmasın' dediğimiz için bir yıl hapis cezası aldım. 10 sene sabıkamı sildirmek için uğraştım. 2007 yılında milletvekili adayı olamıyordum. İnşallah şimdi imam hatipliler bu sıkıntıları çekmeyecek. Bugün bu ülkenin en tepesindeki bir numalarılı isim sizin zihniyetinizi taşıyan bir isimdir."

Konuşmaların ardından 64 derslik, 5 laboratuvar, 2 mescit, 600 kişilik konferans salonu, yemekhane, spor salonu, 160 kişilik yurt binası ile etüt odası ve kafeteryanın yer alacağı okulun temeli atıldı.

Çaykur Rizespor teknik direktörü Hikmet Karaman, törenin ardından öğrencilere forma dağıttı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!