AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar ambulans kullandı

Hotar:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar ambulans kullandı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar ambulans kullandı
GİRİŞ 25.05.2015 17:52 GÜNCELLEME 25.05.2015 17:52

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, "Palyatİzmir Koordinasyon Merkezi"nin açılışında, hizmete giren ambulanslardan birini kullandı.

Hotar, İzmir Sağlık Müdürlüğü'nün Narlıdere Ek Hizmet Binası'nda kurulan Merkez'in açılış töreninde yaptığı konuşmada, palyatif bakımla ilgili AK Parti Sosyal İşler Başkanlığınca çalışma yaptıklarını, bu konunun büyük önem taşıdığını belirtti.

Hastanenin kabul etmediği, ailenin bakımının yeterli olmadığı bir ortamda hastaya sahip çıkacak bir kurumun eskiden olmadığını dile getiren Hotar, böyle hayati önem taşıyan bir konuya çözüm üretmek üzere yola çıkmış ekibi kutladı.

Yıllar önce, gelişmiş ülkelerin vatandaşlarının Türkiye'de hastalandıklarında, gönderilen uçak ya da helikopterle ülkelerine götürüldüğünü anımsatan Hotar, şunları kaydetti:

"(Ne kadar kıymetli vatandaşları var) derdik. Allah'a şükür bugün o noktaya geldik. Birçok gelişmiş Avrupa ülkesinde bile bu kadar kolay ulaşılamayan palyatif bakımla öncü olacağız. Dünyadaki demogragfik dönüşüme paralel yaşam uzamakta, ölümler azalmakta. Yaşlanan bir nüfusa doğru hızla gitmekteyiz. Tabii ki bugünden öngörerek gelecekte buna yönelik tedbirler almakta biz idarecilerin görevi. Yaşlanan Avrupa'nın bugün yüz yüze kaldığı sorunlarla biz günü geldiğinde karşılaşmayalım diye bugünden tedbirleri oluşturmak zorundayız."

Evde bakım hizmetlerine değinen Hotar, tüm Türkiye'ye örnek olacak palyatif bakımla ilgili projenin İzmir'de gerçekleşiyor olmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

İzmir Sağlık Müdürü Ayhan İzzettinoğlu ise palyatif bakımın, yaşamı tehdit eden bir hastalıkla yüz yüze kalan hasta ve yakınlarının gereksinimlerinin karşılanması amacıyla doğmuş bir yaklaşım türü olduğunu, bu kapsamda 2013 yılında başlatıp şu anda tamamladıkları projenin Türkiye'de ilk olduğunu kaydetti.

İzmir'de 65 yaş ve üzeri yaşlı nüfus oranının yüzde 9,7 olduğunu, bu rakamın 2023'te yüzde 13,1 olacağının öngörüldüğünü dile getiren İzzettinoğlu, Dünya Sağlık Örgütü'nün tanımına, standartlarına uygun bir hizmet planladıklarını, birçok kurumla birlikte gerçekleşecek proje kapsamında hastalara evlerinde verilecek hizmetlerin kapsamının genişletileceğini kaydetti.

İzmir Vali Yardımcısı Celal Ulusoy da projeye katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Hotar, İzmir Vali Yardımcısı Ulusoy, İl Sağlık Müdürü İzzettinoğlu ve protokol üyeleri daha sonra koordinasyon merkezinin açılışın yaptı. Proje kapsamında hastalara hizmet verecek 19 ambulanstan birinin direksiyonuna geçen Nükhet Hotar, ambulansın sirenini de çalarak aracı kısa süre kullandı. Hotar ile protokol üyeleri daha sonra ambulansların anahtarlarını sürücülerine teslim etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…