Mersin'in tartışılan köprüsü 16 yıl sonra yıkılıyor

Açıldığı günden itibaren sık sık yıkılması gündeme gelen Tulumba Köprüsü'nün yerine yapılacak altgeçidin temeli atıldı

Mersin'in tartışılan köprüsü 16 yıl sonra yıkılıyor
Mersin'in tartışılan köprüsü 16 yıl sonra yıkılıyor
GİRİŞ 25.05.2015 18:09 GÜNCELLEME 25.05.2015 18:09

Mersin'de, açıldığı 1999 yılından bu yana tartışmalara yol açan ve her yıl yıkılması gündeme gelen Tulumba Köprüsü'nün yerine yapılacak altgeçidin temeli atıldı.

Kentin en işlek arterlerinden Gazi Mustafa Kemal Bulvarı ile İnönü Bulvarı'nı bağlayan Tulumba Köprüsü'nün yıkılmasının ardından inşa edilecek altgeçit projesi için temel atma töreni gerçekleştirildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, buradaki konuşmasında, yerel seçimler öncesinde yaptıkları çalışmalar sırasında, vatandaşların Tulumba Köprüsü ile ilgili çok sayıda şikayeti kendilerine ilettiğini söyledi.

Kocamaz, köprünün, kentin siluetini bozduğu ve kazalara sebebiyet verdiği yönünde yakınmalar duyduklarını belirterek, "Keşke yıllar önce çok sağlıklı bir proje hazırlanıp, bugün ikinci kez masraf yapmamış olsaydık. Ama her şeye rağmen 'zararın neresinden dönülürse kardır' anlayışıyla Mersin'i rahatlatmak, kenti çağın gereklerine uygun hale getirmek ve vatandaşlarımızın yaşantılarını mutlu şekilde sürdürmeleri için bu inşaata başlıyoruz" dedi.

Tulumba altgeçidinin ardından yeni hizmetlerin devam edeceğini ifade eden Burhanettin Kocamaz, yeni projelerini de anlattı.

Konuşmaların ardından Kocamaz, iş makinesinin koltuğuna oturarak projenin temelini attı.

Törenin ardından vatandaşlara tatlı ikram edildi.

16 yıldır tepki çekiyordu

Projenin ilk gününden itibaren meslek örgütleri, çevre dernekleri ve bölge esnafı tarafından tepki gören ve 1999 yılında Mimarlar Odası Mersin Şubesi tarafından konunun yargıya taşınmasının ardından yıkımına karar verilen Tulumba Köprüsü, 16 yıl boyunca çeşitli tartışmalara yol açmış, süreç boyunca da sık sık yıkılması gündeme gelmişti. Büyükşehir Belediyesinin yeni yönetimi, köprünün yıkılarak, yerine altgeçit yapılmasına karar vermişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor