Kamu personeline yönelik hizmet eğitimi

Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü'nün (TODAİE) yürüttüğü "Yerel Yönetimler Personelinin Hizmet Kapasitesinin Artırılması" Projesi kapsamında Ardahan'da görev yapan kamu personeline eğitim verildi.

Kamu personeline yönelik hizmet eğitimi
Kamu personeline yönelik hizmet eğitimi
GİRİŞ 25.05.2015 18:20 GÜNCELLEME 25.05.2015 18:20

Ardahan Üniversitesinde düzenlenen programda proje hakkında bilgi veren TODAİE Genel Müdürü Prof. Dr. Onur Ender Aslan, eğitim projesinin ilk kez Ardahan'da hayata geçirildiğini aktardı.

Devletin iyi yönetici ve memurlarla ayakta kalabileceğine işaret eden Aslan, eğitime katılan personele Kamu İhale Mevzuatı, İhale Mevzuatı, 657 sayılı Devlet Memurluğu Kanunu, resmi yazışma kuralları, halkla ilişkiler ve protokol konuları hakkında bilgiler verildiğini kaydetti.

Vali Ahmet Deniz ise çalışmanın Ardahan için son derece önemli olduğunu anlattı.

Son 50 yılda dünya genelinde önemli değişim ve dönüşüm yaşandığını belirten Deniz, "Ülkemiz için de geçerli olan değişim ve dönüşüme ayak uydurabiliyorsanız varsınız. Ayak uydurmak için de en önemli şey bilgiye sahip olmak ve eğitimli olmak, donanımlı olmak çok ama çok önemlidir. Eğer bilgiye sahipseniz birçok ülkeye göre öne geçebilirsiniz" dedi.

Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz da kaliteli insan gücü ile önemli işler yapılabileceğini söyledi.

"Bizim insan gücümüz var" diyen Korkmaz, şöyle konuştu:

"İnsan gücünüz varsa siz dünyada güçlüsünüz. Her şey insanı sevmekle başlar ancak sadece sevmek yetmiyor, onu iyi yetiştirmek lazım. İnsanımızı iyi yetiştirmek lazım. Dünya'ya baktığımızda dünyaya yön verenler, insan kapasitesi yüksek olanlardır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
8 ilde operasyon! 'Odacılar' suç örgütü çökertildi
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi