Muğla'da öğrencilere 300 bisiklet dağıtıldı

Muğla'da "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat" programı kapsamında öğrencilere 300 bisiklet dağıtıldı

Muğla'da öğrencilere 300 bisiklet dağıtıldı
Muğla'da öğrencilere 300 bisiklet dağıtıldı
GİRİŞ 25.05.2015 19:36 GÜNCELLEME 25.05.2015 19:36

Muğla'da "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat" programı kapsamında öğrencilere 300 bisiklet dağıtımı yapıldı.

Dağıtım töreninde konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, vatandaşların sağlıklı yaşam için hayatın her alanında bisikleti kullanması gerektiğini söyledi.

Sağlıklı yaşamanın temel unsurlarından birinin sağlıklı beslenme, diğerinin hareket olduğunu vurgulayan Çiçek, "Sağlık Bakanlığımızın 'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat' programı kapsamında, okullarda obezite ile mücadele, yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılmasını amaçlıyoruz. Vatandaşlarımızın sağlıklı yaşaması, sağlıklı beslenmesi için çalışılıyor. Sağlıkta dönüşümden başlayan bu hizmetler, toplumun sağlığını ilgilendiren bütün etkinlikler ile devam ediyor" dedi.

Çiçek, proje kapsamında gönderilen 300 bisikletin Muğla'daki okullara dağıtıldığını dile getirdi.

Muğla Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Nuri Ceyhan ise Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen bisikletlerin protokol ile Muğla’nın 56 farklı ortaokuluna devrinin yapıldığını kaydetti.

Proje ile Sağlık Bakanlığının fiziksel aktivitenin arttırılması ve obezitenin önlenmesini amaçladığına işaret eden Ceyhan, "Artık okullarımızın ve üniversitemizin Bakanlığımız ve müdürlüğümüzce yürütülmekte olan fiziksel aktivitenin arttırılmasına yönelik çalışmalara daimi üyesi olarak destek vereceklerine inanıyoruz" diye konuştu.

Törene Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Muğla Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Rıza Murat Himioğlu, Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ümit Başar Semiz, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik ile okul yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

Bisikletler, daha sonra okul yöneticileri ve öğrencilere teslim edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!