Akhisar'da 556. Çağlak Festivali başladı

Akhisar'da 556. Çağlak Festivali, Şeyh İsa Camisi'nde gerçekleştirilen anma programı ile başladı.

Akhisar'da 556. Çağlak Festivali başladı
Akhisar'da 556. Çağlak Festivali başladı
GİRİŞ 25.05.2015 20:33 GÜNCELLEME 25.05.2015 20:33

Festivalin açılışı dolayısıyla mehter takımı eşliğinde atlı cirit sporcularının Tahir Ün Caddesi'nde yaptıkları kortej yürüyüşünün ardından Şeyh İsa Camisi'nde anma programı düzenlendi.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, Akhisar’ın başlı başına bir değer olduğunu, her sokağın ardında bir derinlik, manevi boyut bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Vaktiyle Akhisar’da hayatını kutlu yaşamış Şeyh İsa’nın hatırasına 556 yıldır bir takım etkinlikler düzenleniyor, hatırlanıyor, yaşatılıyor. Bir insan, doğar, yaşar ve ölür. Hayatında bir kısım meşguliyetler ediniyor ve başarılar elde ediyor. Ama bir insan düşünün ki, kendisinden 556 yıl sonra bile hatırlanıyor ve kendisinden çeşitli konularda fayda bulunuyor. Böyle bir yaşam, böyle bir hayat herkese nasip olmaz."

Şeyh-İsa Camisi'nde gerçekleştirilen anma programında, Bosna Hersek'ten gelen öğrencilerce ilahi okundu ve Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Festivalin açılışına Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı da katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt