AK Parti'nin Tekirdağ mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu: (1) "Dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz. Hemen yanında dünyanın en uzun kuleli 3. köprüsünü yapıyoruz. Yavuz Sultan Selim Köprüsü. Hemen biraz güneyinde, iki boğaz köprüsü arasında üç katlı tüneli yapıyoruz"

AK Parti'nin Tekirdağ mitingi
AK Parti'nin Tekirdağ mitingi
GİRİŞ 25.05.2015 20:57 GÜNCELLEME 25.05.2015 20:57

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, dünyanın en büyük havalimanını, hemen yanında dünyanın en uzun kuleli 3. köprüsünü ve bunun biraz güneyinde iki boğaz köprüsü arasında üç katlı tünel yaptıklarını belirterek, "Yerin altında, denizin altında üç katlı tüneli yapıyoruz. Dünyada başka örneği yok. Biz bunu öyle 2035'e demiyoruz. '4 yıl sonra' diyoruz, '3 yıl sonra' diyoruz ama mutlaka 'Allah'ın izniyle bitiririz' diyoruz, bitiririz. Aramızdaki fark bu" dedi.

Davutoğlu, AK Parti'nin Tekirdağ mitinginde, partilileri selamlayarak, kentin tüm ilçelerindeki vatandaşlara da selamlarını iletti. Davutoğlu, Tekirdağ'ın kendilerini büyük bir heyecanla karşıladığını aktararak, "Bize ne büyük bir enerji verdiniz. Hepinize selam ediyor, bağrıma basıyorum. Tekirdağ bir bütün olarak burada. Bu muhteşem topluluğa, en derin muhabbetlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, bu buluşmanın 61. mitingleri olduğunu dile getirerek, bütün vilayetleri gezdiğini, Türkiye'nin her yerinde albayrağı ve ak bayrağı dalgalandırdıklarını söyledi.

Üç Kemal'den bahsedeceğini söylediğini anımsatan Davutoğlu, "Vatan şairimiz Namık Kemal. Devletimiz gerilerken vatan aşkını, 'Vatan yahut Silistre' diye tarihe nakşetmiş Tekirdağlı Namık Kemal. Biz onun vatan aşkını barındırıyoruz. Biz onun vatan aşkını savunuyoruz. Yahya Kemal, Tekirdağ milletvekili oldu. Tekirdağ'ı temsil etti ve İstanbul'u en güzel o anlattı" diye konuştu.

Davutoğlu, yüz yıllık tarihlerinde üç büyük Kuvayımilliye hareketi olduğunu, birisinin İzmir işgale uğradığında Hasan Tahsin'in ilk kurşunuyla ve Balıkesir'de Alaca Mescit'te Müftü Abdullah Efendi tarafından toplanan Kuvayımilliye hareketi olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Yani istiklalimizi kazanma hareketi. Diğeri, Adnan Menderes'in başlattığı Demokrasi Kuvayımilliye hareketi. Üçüncü Kuvayımilliye, AK Parti hareketidir. Çünkü Türkiye'nin her yerinde biz varız. Namık Kemal'in vatan idealini, biz temsil ediyoruz. Yahya Kemal'in İstanbul idealini, biz temsil ediyoruz. Mustafa Kemal'in istiklal idealini, biz temsil ediyoruz. Şimdi bir Kemal daha çıkmış ama bu Kemal'in bunlarla alakası yok. O Kemal ne Namık Kemal'i bilir, ne Yahya Kemal'i, ne de Mustafa Kemal'in istiklal idealinden haberi vardır."

"Dünyanın her yerinde bu albayrağı dalgalandıracağız"

Davutoğlu, davalarının bütün bir milleti kuşatma davası olduğunu vurgulayarak, "Nedir bizim diğerlerinden farkımız biliyor musunuz? Namık Kemal 'vatan' dediğinde, bütün vatan topraklarını kast ediyordu" dedi.

Gençlere çok müjdelerinin olduğunu aktaran Davutoğlu, "Sabah, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın 190 tesisini hizmete açtık. 190 tesis, futbol sahaları, gençlik merkezleri... Bizim iktidarımız döneminde, bin 560 yeni tesis inşa ettik, 199 gençlik merkezi kurduk. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin toplam tesisinden daha fazlasını, AK Parti iktidarları döneminde biz kurduk" değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Davutoğlu, konuşmasında gençler üzerinde durmak istediğine dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi inşallah 18 yaşına girmiş olan gençlerimiz var aramızda. Oy verecek miyiz? Bakın AK Parti bir önerge verdi. Dedi ki 'seçme hakkı gibi seçilme hakkı da 18 yaşına insin'. Yani Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fetih hazırlığına girdiği dönemdeki gençlerimiz, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girsin istedik. Ama bütün muhalefet karşı çıktı. MHP'nin o zaman grup başkanvekili, genel başkan yardımcısı çıktı, 'Memleketi bu çocuklara mı vereceksiniz?' dedi. CHP, her yerde gençliğe hitap ettiğini söyleyenler, bir baktınız bu teklifimize karşı çıktılar. Gençliğe sahip çıkan kim? 199 gençlik merkezini yapan kim? Bin 560 spor tesisi ve diğer gençlik tesislerini yapan kim? Şimdi Türk Hava Yolları'yla konuştuk, gençlerimiz dünyayı tanısın, Evlad-ı Fatihan'ın diyarı Balkanlar'ı, Orta Asya'yı, Ortadoğu'yu bilsin diye Türk Hava Yolları'yla konuştuk ve anlaştık. Yurt dışına çıkan 12 ila 25 yaş arasındaki gençlere, artık Türk Hava Yolları biletleri yüzde 30 indirimli. Gençlerimizi biz alanda görmek istiyoruz. Sizinle dünyanın her yerine gideceğiz, dünyanın her yerinde bu albayrağı dalgalandıracağız. Filistin davası, gerektiğinde Filistin. Saraybosna sorduğunda 'biz buradayız' diyeceğiz. Üsküp sorduğunda 'merak etme arkandayız' diyeceğiz. Semerkand 'nerede Türkiye?' diye Orta Asya'dan biri sorsa 'biz buradayız' diyecek miyiz?"

"2023'e büyük hedeflerle yürüyoruz"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Üsküp'e gittiğini, oradaki soydaşların "Başbakanım biz bayrak aşkıyla doluyuz. Bize albayrak gönderir misiniz?" dediklerini, kendisinin de "Bundan sonra Rumeli'de ve dünyanın neresinde olursa olsun bütün isteyen herkese, soydaşlarımıza üç emaneti götüreceğiz. Albayrak, Kur'an-ı Azimüşşan ve Türkçe sözlük" dediğini aktardı.

Tekirdağ deyince akıllarına Üsküp'ün, Saraybosna'nın geldiğini vurgulayan Davutoğlu, "İşte Tekirdağ, işte AK Parti. Gençlerimiz biz iktidara geldiğimizde 45 lira burs alıyordu. Şimdi 330 lira burs alıyor. Yüksek lisans 660 lira, doktora 990 lira... Bütün bunları gençlere kim verdi? Onlar konuşur, AK Parti yapar. Şimdi ikinci yarı başlıyor. 12 yıl içinde, Sayın Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde, olağanüstü hizmetler gerçekleştirdik. Şimdi yine aynı doğrultuda 2023'e büyük hedeflerle yürüyoruz, büyük hedeflerle" ifadelerini kullandı.

"Bizim notere ihtiyacımız yok"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir mega proje hazırladığını ve 2035 yılını tarih verdiğini belirten Davutoğlu, "20 yıl sonra. Kim öle, kim kala. Kılıçdaroğlu o zaman herhalde, Allah ömür versin ama 85-90 yaşını belki bulacak. Şimdi biz ise söylediğimiz şeyi, 4 yıllık, 8 yıllık programlarla söylüyoruz. Bir de diyor ki 'bana 4 yıl verin, başka bir şey istemem" dedi.

Davutoğlu, "Peki, 4 yıl istiyorsun da niye projelerini 20 yıl ilan ediyorsun? Çünkü 4 yılda bizim hazinede biriktirdiğimiz bütün imkanları, bütün bir kapasiteyi aynen SSK'da gibi harcayıp, tüketip gidecek. İzin verir misiniz?" diye sordu.

Kılıçdaroğlu'nun 2035'e vade verdiğini, noteri de şahit gösterdiğini anlatan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bizim notere ihtiyacımız yok. Bizim noterimiz kim ne biliyor musunuz? Geride bıraktığımız eserler, AK Parti söz verdi mi yapar. Notere ihtiyaç yok. Bakın birer birer şöyle bir gezelim, neleri söz verdik, neleri yaptık, neleri yapıyoruz. Ordu-Giresun Havalimanı'nı, 3 gün önce açtık. Denizin üzerinde dolguyla havalimanı açtık, havalimanı. Fark ne biliyor musunuz? Biz yapacağımıza inanıyoruz. Biz bir söz verdik mi bunu mutlaka gerçekleştiriyoruz. Fatih Sultan Mehmed Han, İstanbul önlerine geldiğinde, donanma Haliç'e yaklaştığında bakarlar zincir var. Haliç'e girmek mümkün değil. Sıradan bir sultan, komutan olsa der ki 'o zaman geri dönelim, bekleyelim'. Hayır. Fatihler şöyle der, 'eğer denizden gidemiyorsak, gemileri karadan yürütürüz, karadan'. İşte biz de eğer Karadeniz dağları geçit vermiyorsa biz havalimanını denize yaparız, denize. Yapar mıyız? AK Parti yapar mı? Peki yaptı mı? Notere ihtiyaç var mı? Çünkü görüyoruz değil mi yaptı. O zaman, onlar konuşur, AK Parti yapar. Gelin buraya İstanbul'a, Tekirdağımıza doğru, bakın dünyanın en büyük havalimanını İstanbul'a yapıyoruz. Yılda 150 milyon yolcuyu ağırlayacağız. Dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz. Hemen yanında dünyanın en uzun kuleli 3. köprüsünü yapıyoruz. Yavuz Sultan Selim Köprüsü. Hemen biraz güneyinde iki boğaz köprüsü arasında üç katlı tüneli yapıyoruz. Yerin altında, denizin altında üç katlı tüneli yapıyoruz. Dünyada başka örneği yok. Biz bunu öyle 2035'e demiyoruz. 4 yıl sonra diyoruz, 3 yıl sonra diyoruz ama mutlaka Allah'ın izniyle bitiririz diyoruz, bitiririz. Aramızdaki fark bu."

(Sürecek)

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız