Yakutiye'de yıl sonu sergisi

Yakutiye Belediyesi Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerince hazırlanan yıl sonu sergisi Yakutiye Kent Meydanı'nda açıldı.

Yakutiye'de yıl sonu sergisi
Yakutiye'de yıl sonu sergisi
GİRİŞ 25.05.2015 23:45 GÜNCELLEME 25.05.2015 23:45

Kursiyerler tarafından bir yıl boyunca hazırlanan el sanatları, dokuma, resim ve ahşap boyama sanatı gibi göz nuru eserler, Kent Meydanı'nda açılan sergiyle görücüye çıktı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstikal Marşı'nın okunmasıyla başlayan açılışta, halk oyunları gösterisi ve müzik dinletisi sunuldu.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, hem erkekler hem de bayanlara yönelik gerçekleşen bu çalışmaların meyvesini aldıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Biz Yakutiye Belediyesi olarak bir ilki gerçekleştirdik. Bu kurslardaki temel amacımız sipariş atölyesi şeklinde çalışmalarımızı sürdürmek ve bayanların evlerine maddi katkı sağlamaktı. Bununla ilgili yaklaşık bin kişinin yetişmesini sağladık. Şu anda 50 kişilik çalışan bayan var. Bu arkadaşlar şu anda mefruşat, el makine nakışı, ahşap boyama, keçe, ipek koza ile ilgili ürünlerini sergilemekteler. Ayrıca evlenme çağına gelen bayanları mutlaka bu alanı gezmelerini ve ihtiyaçlarını temin etmelerini tavsiye ediyorum."

Bu yıl ilk kez çalışmalarını halka açık olarak sergilediklerini vurgulayan Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı da böylece çalışmalardan haberdar olmayan vatandaşlara tanıtım yapmak istediklerini ifade etti.

Katırcı, halk eğitim merkezinde bu yıl 157 dalda 801 kurs düzenlediklerini bildirerek, "Vatandaşlarımızdan yoğun talep alıyoruz. Bu kursların özellikle hanımlara çok faydası var. Onları özellikle ev ekonomisine, iş hayatına, ülke ekonomisine katmaya yönelik çalışmalarımz var" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'li devden bomba altın tahmini! Rekor serisi sürüyor
Eski MOSSAD Başkanı'ndan İsrail'e İran uyarısı