Yüksekova Havaalanı için alçak çağrı!

Bölge halkının yıllardır beklediği Yüksekova Havaalanı’nı sürekli sabote eden PKK'nın ardından alçak çağrı bu kez HDP adayından geldi.

Yüksekova Havaalanı için alçak çağrı!
Yüksekova Havaalanı için alçak çağrı!
GİRİŞ 26.05.2015 09:00 GÜNCELLEME 26.05.2015 09:50
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

Beklenen gün geldi; terör saldırılarının gölgesinde tamamlanan Hakkari-Yüksekova Havalimanı bugün resmen açılıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açılışını gerçekleştireceği Yüksekova Havaalanı’nın yapımını geciktiren terör zihniyeti pes etmiyor. PKK tarafından saldırılarla sabote edilen inşaat nedeniyle açılış en az 2 yıl gecikti. Ancak hükümetin kararlı tutumuyla mutlu sona ulaşıldı. 

HALKA YASAK! 

İşte bunu hazmedeyen PKK ve HDP zihniyeti bu büyük projeye destek vermek bir yana hemen tehdide başladı. HDP Hakkari milletvekili adayı Abdullah Zeydan, açılış törenine vatandaşların katılmayacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın büyük önem verdiği Yüksekova Havalimanı, PKK'nın saldırılarına maruz kalmıştı. Müteahhitler tehdit edilmiş, işçiler kaçırılmış, inşaata malzeme taşıyan araçlar PKK tarafından hedef alınmıştı. Erdoğan "Tüm engellemelere rağmen hayata geçecek" demişti.  

ÇÖZÜMÜN SİMGESİ

Hakkari-Yüksekova'daki havalimanı Hakkari'ye 65, Yüksekova'ya 5 km mesafede. Yılda 1 milyon yolcu taşıyacak, 3 bin 200 metre pist uzunluğuna sahip havalimanının, çözümün simgesi olması planlanıyor. 

BAĞLANTI MERKEZİ

Coğrafi engeller nedeniyle bölgedeki ulaşım zorluğunu da büyük ölçüde ortadan kaldıracak olan havalimanı, Hakkari'yi Batı'ya ve dünyaya bağlayacak. Ayrıca havalimanı, İran'ın 5 milyon nüfuslu Urmiye bölgesine sadece 50 km mesafede.

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 81
  • muşlu 8 yıl önce Şikayet Et
    bunlar ne vaadv ediyolar biz gelmezsek sizi öldürürüz diyolar gelseniz daha berbat olacak gelmeyinde ölelim
    Cevapla
  • veysi 8 yıl önce Şikayet Et
    Nankörden adam olmaz!
    Cevapla
  • İsrafil 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu hdp'li zihniyet çağ dışı bir zihniyettir. Bütün Batı birlik içinde yaşarken bunlar islam coğrafyasını ve müslümanları bölmeye çalışıyorlar. Allah'ım bunları ıslah eyle ıslah olmazlarsa bunların şerrinden ülkemizi koru!...
    Cevapla
  • ozkayalar 8 yıl önce Şikayet Et
    bunlar sahiden vatan haini.kürt kardeşlerimizede kötülük ediyorlar.sırfkendi menfaatları için kürtleri kullanıyor bu hainler.
    Cevapla
  • İsmail 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına planı programı yapın tedbirinizi alın, 500.000 (beşyüz bin )kişiyi oraya götürün. Korkup gelemeyenlerin yağları erisin bir OHH çeksinler. İbret-i Alem için. Ak partinin şu darboğazda yapacağı en akıllı ve faydalı miting olur. HDP de tarih olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!