Uluslararası Silifke Kültür Haftası

Uluslararası Silifke Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında kurulan yörük çadırını gezen Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, börek pişirdi.

Uluslararası Silifke Kültür Haftası
Uluslararası Silifke Kültür Haftası
GİRİŞ 26.05.2015 10:18 GÜNCELLEME 26.05.2015 10:18

Cinbir, Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında kurulan stantları ve yörük çadırlarını ziyaret edip vatandaşlarla sohbet etti.

Mara Köyü Derneği'nin kurduğu yörük çadırını da ziyaret eden Cinbir, dernek üyelerinin ve bazlama açan kadınların isteği üzerine ocağın başına geçip, bazlamaları ve börekleri pişirdi.

Kaymakam Cinbir, daha sonra yaptığı açıklamada, etkinlikler kapsamında kurulan yörük çadırlarında yörük kültürünü daha yakından tanıma fırsatı bulduğunu söyledi.

Tüm stant ve çadırları gezmeye çalıştığını belirten Cinbir, şöyle konuştu:

"Bu haftayı Silifkelilerle birlikte büyük bir coşku ve heyecanla, birlik ve beraberlik anlayışıyla kutluyoruz. Bu haftada birbirinden farklı güzellikleri yaşıyoruz. Zaman zaman vatandaşlarımızın ikramlarını da kabul ederek belirli lezzetleri tatma fırsatı buluyoruz. Bazen de onlarla birlikte bazlama yapıyoruz, sıkma yapıyoruz, bu güzellikleri paylaşmaya çalışıyoruz."

Kaymakam Cinbir'e ziyaret

Uluslararası Silifke Kültür Haftası etkinliklerine katılmak için ilçeye gelen Almanya-Bergkamen ve Beyaz Rusya'nın Orsha kardeş şehir heyetleri, Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir'i makamında ziyaret etti.

Cinbir, ilk olarak Bergkamen Belediye Başkanı Roland Schaefer ve beraberindeki heyeti kabul etti. Ziyarette karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Daha sonra Beyaz Rusya'dan gelen Orsha Belediye Başkanı Nikolay Viktoroviç Lisovskiy ve heyetini kabul eden Cinbir, ziyaretlerde yaptığı konuşmada, dünyada tüm ülkeler arasında barışın olması halinde her zaman birlik ve beraberliğin de olacağını söyledi.

Kardeş şehir heyetleri de Silifke'de olmaktan büyük keyif aldıklarını belirttiler.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti
Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika parti kapatma açıklaması