"Doğayı tanıtan ve sevdiren eğitim"

Kırklareli'nde oluşturulan eğitim merkezinde doğayla iç içe 5 gün geçiren çocuklar, kentin güzelliklerini daha yakından görme imkanı buluyor

"Doğayı tanıtan ve sevdiren eğitim"
"Doğayı tanıtan ve sevdiren eğitim"
GİRİŞ 26.05.2015 10:25 GÜNCELLEME 26.05.2015 10:25

Ccedil;ocuklar, Dereköy bölgesinde oluşturulan eğitim merkezinde doğal güzellikleri daha yakından tanıma imkanı buluyor.

Avrupa Birliği (AB) projesi kapsamında oluşturulan merkezde bu yıl yaklaşık 150 öğrenci, "Yıldız Dağlarını Keşfedelim Programı" kapsamında beşer günlük eğitimler alacak.

İlk etapta merkeze gelen 26 ilköğretim öğrencisine önce merkez hakkında bilgi verildi.

Yıldız Dağları'nda yaşayan canlıları da tanıyacak olan öğrenciler, teorik eğitimin ardından, Dupnisa Mağarası, Longoz Ormanları, Demirköy ilçesi ile İğneada beldesini gezecek ve bölgedeki güzellikleri yakından görecek.

Eğitimlerle öğrencilerin doğayı, tanıması, sevmesi ve doğaya karşı duyarlılığının artması hedefleniyor.

Kırklareli Orman ve Su İşleri Müdürü Filiz İhtiyar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yıldır faaliyet yürütülen merkezde, 12-16 yaş grubu öğrencilerin eğitim gördüğünü söyledi.

Bu çalışmayla çocuklara doğayı sevdirmeyi amaçladıklarını vurgulayan İhtiyar, merkezdeki çocukların doğa ile iç içe olduğunu dile getirdi.

Merkezde öğrencilere teorik bilgiler verildiğini ve onlar için doğa gezintileri düzenlendiğini ifade eden İhtiyar, şöyle konuştu:

"Trakya Kalkınma Ajansı'nın desteği ile yürütülen Yıldız Dağlarını Keşfedelim Projesi kapsamında ilk eğitimlerimiz başladı. Çocukların görerek ve dokunarak doğayı tanımasını amaçladık. Çocukların, doğa ile baş başa kaldıklarında doğaya karşı koruma duygularının arttığını görüyoruz. Çocukların doğa içerisinde canlıları birebir görmeleri doğayı sevmeleri açısından daha iyi. Çocuklar merkezde hem tatil yapıyor hem eğitim görüyor."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!