SGK BağKur prim borç sorgulma, Online Web tahsilat

Online web tahsilat ile GSS ve BAĞ-KUR prim borçlarınızı kolayca öğrenebilir, ödeme yapabilirsiniz. GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi

SGK BağKur prim borç sorgulma, Online Web tahsilat
SGK BağKur prim borç sorgulma, Online Web tahsilat
GİRİŞ 27.05.2015 09:26 GÜNCELLEME 27.05.2015 09:27

Online web tahsilat ekranından yapılabilen SGK borç sorgulama işlemi günümüzde e-devlet sistemi yönlendirilmesi ile kullanılıyor. Özellikle de sigorta mükelleflerinin kuruma olan prim borçlarına ilişkin olarak ayrıntılı bilgileri öğrenebilmesine yardımcı olan bu uygulamadan çok daha güvenli bir şekilde yararlanabilmelerini sağlamayı amaçlıyor. Günümüz modern teknolojisinin son derece hızlı gelişimi ile birlikte artık yaşamın her alanında teknolojik çözümlerden en etkin şekilde yararlanılıyor. Modern teknolojinin bu denli yaşamın farklı alanlarına ulaşan etkilerini kurumsal alanda da gördüğümüz bugünlerde kamu kurumları vatandaşlara sunduğu kamu hizmetlerinde gelişen internet teknolojisini en etkin şekilde kullanıyor. Özellikle de Türkiye’de sigorta hizmetlerinin daha çağdaş standartlara ulaştırılabilmesi amacı ile gelişen internet teknolojisini en aktif ve en yoğun şekilde kullanan kamu kurumlarının başında gelen Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internette yer alan online hizmetleri ile sigorta mükellefleri sigorta işlemlerini artık her yerden yapabiliyor.

2008 yılında dijital dünyada yer alan kamu kurum ve online hizmetlerini tek bir portal üzerinde toplamak amacı ile Başbakanlık tarafından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından geliştirilen e-Devlet sistemi ile internette işlemler aynı zamanda daha güvenli şekilde yapılabiliyor. Daha önceleri sigorta mükelleflerinin SGK borç sorgulama işlemlerini doğrudan gerçekleştirdiği web tahsilat uygulamasında var olan bu yeni e-Devlet yönlendirmesi nedeni ile vatandaşların öncelikle yönlendirilen e-Devlet sistemi giriş ekranında ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Otomatik olarak girişten sonra web tahsilat uygulaması ekranına geri dönüldüğünde ise SGK borç sorgulama işlemi için sigorta mükelleflerinin sorgu türü kısmında ‘4A işveren ödemeleri’, sorgu tipi kısmında ise yapacakları borç tipini seçmeleri ve en son olarak ‘SSK sicil numarası ve güvenlik kodu doğrulamasını girmeleri gerekiyor.

 

Bu şekilde Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan herhangi bir prim borçlarının olup olmadığını ve olan borçlarının tüm güncel ayrıntılarını öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Web tahsilat uygulamasında aynı işlemlerde sorgu türü kısmında ‘diğer ödemeler’ seçimini yaparak, sorgu tipi kısmında ‘GSS PRİM’ seçimini yaparak ve T.C. kimlik numaraları ile birlikte güvenlik kodu doğrulamasını da girerek GSS borç sorgulama işlemlerini yapabiliyor. GSS borç sorgulama işlemi ile herhangi bir Genel sağlık Sigortası prim borcu olup olmadığı öğrenilebiliyor. Dijital platformda yer alan bu web tahsilat uygulamasında BAĞ-KUR sigortası mükellefleri de e-Devlet yönlendirmesinde giriş yaptıktan sonra uygulama ekranında sorgu türü kısmında ‘4B işveren ödemeleri’ seçeneğini seçerek, sorgu tipi kısmında BAĞ-KUR borç tipi işlemini seçerek ve en son olarak BAĞ-KUR sicil numarası ve güvenlik kodu doğrulamasını girerek BAĞ-KUR borç sorgulama yapabiliyor. BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi ile vatandaşlar tüm borç detaylarına en güncel ayrıntıları ile birlikte ulaşabilme fırsatına sahip oluyor.

GSS BORÇ SORGULAMA

GSS, BAĞKUR, GSS borç sorgulama, BAĞKUR borç sorgulama, GSS sorgulama, BAĞKUR sorgulama.GSS 1 Ocak 2012 yılı itibarı ile hizmete girmiş bir uygulamadır. Zorunlu bir uygulama olarak bilinmesi gerekmektedir. Genel Sağlık Sigortası sağlık hizmetlerinden faydalanamayan vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden faydalanabilir hale gelmesi için hizmete girmiş bir uygulamadır. SSK, BAĞ-KUR, Emekli Sandığı kurumlarından herhangi birinden yararlanamayan vatandaşlarımız GSS’ den faydalanabilmektedir. Genel Sağlık Sigortası (GSS) hizmetinden Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan yaşlılık, sakatlık, dul ve yetim aylığı almayanlar ve yeşil kart uygulamasından yararlanmayanlar ve bu hizmetlerden faydalanamayan vatandaşlarımız GSS kapsamına girmektedir. Şuan çalışmakta olanlar bunların bakmakla yükümlü olduğu kişiler ve emekliliğe hak kazanan vatandaşlarımız GSS kapsamında yer almaktadır.

BAĞ-KUR BORÇ SORGULAMA

Sosyal Sigortalar Kurumunun BAĞ-KUR koluna bağlı bulunan kişiler her ay belirli bir miktar da prim ödemek zorundadırlar. Bu ödedikleri primler sayesinde sağlık hizmetlerinden yararlanabilmektedirler. Primleri ödemeyen vatandaşlarımız ise hiçbir BAĞ-KUR hizmetinden faydalanamaz. Bu yüzden BAĞ-KUR borç sorgulamanızı sürekli yapmanız sizin yararınıza olacaktır. BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi internet üzerinden yapılabilmektedir. BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi iki yoldan yapılır. Bunlardan bir tanesi E-Devlet üzerinden BAĞ-KUR borç sorgulamadır. Diğeri ise online tahsilat sistemi üzerinden BAĞ-KUR borç sorgulamadır. Aşağıda iki yol üzerinden de BAĞ-KUR borç sorgulama işleminizi nasıl yapacağınızı anlatacağız.

 

Online Tahsilat Üzerinden BAĞ-KUR Borç Sorgulama Nasıl Yapılır ?

BAĞ-KUR borç sorgulama işlemlerinizi online tahsilat üzerinden de yapabilirsiniz. BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini online tahsilat üzerinden nasıl yapacağınızı kısaca aşağıdaki yazımızda anlatacağız. Öncelikle BAĞ-KUR borç sorgulama için online tahsilat web sitesine giriş yapınız ve ardından BAĞ-KUR borç sorgulama için yazının devamında verdiğimiz maddeleri takip ediniz.
1.    Açılan sayfada BAĞ-KUR borç sorgulama için Sorgu türü kısmına “4B Sigortalı Ödemeleri” seçiniz.
2.    Ardından BAĞ-KUR borç sorgulama için sorgu Tipine yapacağınız işlemle uygun olan seçeneğe geliniz.
3.    BAĞ-KUR borç sorgulama için TC kimlik numaranızı girip, güvenlik kodunu doğru bir şekilde yazınız.
4.    Son olarak borç sorgula butonuna basıp BAĞ-KUR borç sorgulamanızı yapınız.

 

SGK

SGK SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ!

SSK EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ! 

SGK RANDEVU İÇİN TIKLAYIN

TÜM SGK SSK UYGULAMALARI İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler