Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonası

Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonası final yarışmasında birinci olan Artvin Anadolu Lisesi ekibi, Artvin'e geldi

Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonası
Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonası
GİRİŞ 26.05.2015 11:24 GÜNCELLEME 26.05.2015 11:24

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonası final yarışmasında birinci olan Artvin Anadolu Lisesi ekibi, kente geldi.

Ekip, şehir girişinde yakınları ve vatandaşlarca sevgi gösterileri ve çiçeklerle karşılandı. Ekip daha sonra konvoy eşliğinde şehir turu atarak, Artvin Valiliği önüne geldi.

Artvin Valiliği önünde de Vali Kemal Cirit tarafından karşılanan ekip, burada müzik eşliğinde horon oynayarak halkla şampiyonluğunu kutladı.

Cirit, burada yaptığı konuşmada, Artvin'e şampiyonluk kupası kazandıran ekibi Artvin halkı adına tebrik etti.

Elde edilen başarıdan ötürü gururlandığını ifade eden Cirit, "Artvin'de 70'i aşkın figürün aynı anda oynanabildiği zengin bir folklorik değere sahibiz. Artvin hem bu anlamda hem de otantik geçmişini de günümüze yansıtarak oldukça güzel bir sunum yapıyor. Öğrencilerimizin bu başarısının ileriki yıllarda bize çok daha farklı kazanımları olacaktır" dedi.

Cirit, Artvin olarak müzik ve folklor alanında UNESCO'nun "Yaratıcı Şehirler" kapsamında başvuruları olduğunu da anlatarak, şunları kaydetti:

"Bu başvurumuzu da başarıyla sonuçlandırmak istiyoruz. Birçok müzik ve değeri ilimiz bünyesinde görmekteyiz. İşte bugün şampiyonluğunu kutladığımız öğrencilerimiz ilimize alışık olduğumuz Türkiye şampiyonluğunu getirdiler. Bizler de kendilerini kutlayarak sevinçlerine Artvin halkı olarak ortak olduk. Bu şampiyonluk aynı zamanda ilimizin turizmine ve tanıtımına büyük katkı sunacaktır. Aynı zamdan ülkemizin folklor değerini öne çıkarıyorlar. Artvin, geleceğini eğitim ve turizme adamış bir şehir. Bu adanmışlık bize önümüzdeki süreçte çok daha büyük getiri elde edeceğimizin de bir göstergesidir."

Ekibin eğitmeni Murat Altuntaş ise toplam 12 ekibin birincilik için mücadele verdiği yarışmada 91.22 puan alarak Türkiye şampiyonu olduklarını işaret etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yıkılan köprünün ABD'ye maliyeti belli oldu! Her gün bir servet kaybedecek...
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!