CHP Adana milletvekili adayına silahlı saldırı

Yaralanan milletvekili adayı Türkmen'in eşi Ahmet Türkmen: - ''Doğrudan tehdit demek mümkün mü bilmiyorum ama bu saldırgan, birkaç defa tehdit edecek şekilde para istedi''

CHP Adana milletvekili adayına silahlı saldırı
CHP Adana milletvekili adayına silahlı saldırı
GİRİŞ 26.05.2015 13:28 GÜNCELLEME 26.05.2015 13:28

Silahlı saldırıda yaralanan CHP Adana birinci sıra milletvekili adayı Elif Doğan Türkmen'in kocası Ahmet Türkmen, saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen şüphelinin, daha önce eşinden tehditle para istediğini öne sürdü.

Türkmen, gazetecilere, eşinin, davalarına baktığı zanlının çok güç durumda olduğunu düşündüklerini söyledi.

Zanlının, çeşitli suçlardan daha önce cezaevinde kaldığını anlatan Türkmen, şöyle konuştu:

''Bu anlamda da seçim öncesinde ve sırasında da birkaç defa geldi ve para istedi. Bir başka deyimle zorla almak istedi, buna karşı çıkıldı. En son büroya da birkaç defa gelmiş, arkadaşlar onu uzaklaştırmak zorunda kalmış. Bu dönemde olması özellikle ilginç. Özel bir yönlendirme var mı yok mu bilmiyorum ama olayın bir siyasi boyutu gözükmüyor."

CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut da Adana'da HDP binasına bomba atıldığını, arkasından bir milletvekili adayının bıçaklandığını anımsatarak bugün de bu olayın yaşandığına dikkati çekti.

Bu saldırıların seçim döneminde yaşanmasını enteresan bulduğunu aktaran Bulut, ''Birinci sıra adayımız, aday olduğundan beri sürekli koşturan, tüm köyleri dolaşan, 24 saatini seçim çalışmalarına harcayan bir arkadaşımız. Olayın ne olduğunu çok net bilmiyoruz henüz. Zanlının eski bir müvekkil olduğu söyleniyor. Umarım bu olay bir an evvel aydınlatılır'' diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Adana milletvekili adayı Meral Danış Beştaş da saldırıyı kınadıklarını söyledi.

Türkiye'nin, seçim döneminde neredeyse her gün bir saldırı haberiyle uyandığını savunan Beştaş, ''Milletvekili adaylarının bile can güvenliğinin sağlanmadığı, seçim çalışmalarının güven altına alınmadığı bir ortamı iktidara sormak istiyoruz. Adana'da geçen hafta partimize yönelik de bombalı saldırılar oldu" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı