Bursa'daki otomotiv işçilerinin iş bırakma eylemi

OYAK Renault fabrikasında eylem yapan işçilerin temsilcileri ve avukatları ile şirket yetkilileri yeniden görüşme masasına oturacak

Bursa'daki otomotiv işçilerinin iş bırakma eylemi
Bursa'daki otomotiv işçilerinin iş bırakma eylemi
GİRİŞ 26.05.2015 14:09 GÜNCELLEME 26.05.2015 14:09

Bursa'da, OYAK Renault fabrikasında ücretlerinin iyileştirilmesi talebiyle eylem yapan işçilerin temsilcileri ve avukatlarının, şirket yetkilileriyle tekrar görüşeceği bildirildi.

İşçilerin sözcülerinden Birol Serbest, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bosch çalışanlarına verilen imkanların kendileri için de sağlanmasını istediklerini söyledi.

Şirket yönetiminin buna yanaşmadığını ileri süren Serbest, şunları kaydetti:

"Her türlü teklife açığız. Her türlü yolu denememize rağmen hiçbir şekilde olumlu bir yaklaşım sergilenmedi. Gece 6 saat süren görüşmelerden bir sonuç çıkmayınca toplantı bugüne ertelendi. İşe ve ekmeğe ihtiyacı olan insanlarız. Maaş artırımıyla ilgili taleplerimize hiç yanaşmıyorlar. Bankanın verdiği, hakkımız olan ve sadece beyaz yakalıların aldığı promosyon paralarını kendileri veriyormuş gibi teklif ettiler, biz de kabul etmedik. Bugün yine fabrika temsilcileri ile sözcülerimiz ve avukatlarımız toplantı yapacak. Oradan çıkacak sonucu kamuoyuyla paylaşacağız. Bir de bugün bir bayan arkadaşımızı temsilcilerimiz arasına kattık. İnşallah olumlu sonuç çıkar."

İşveren temsilcileriyle görüşmeye katılacak işçilerden Pelin Öncel ise uzlaşmaya varılması için elinden gelen çabayı göstereceğini anlattı.

Kadınların bütün işlerde başarılı olduğunu dile getiren Öncel, "İnşallah bunu da başaracağım. En başından beri umutluyum. Bu iş olacak ve başaracağız" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü