Hurda parçaları birleştirerek araç yaptılar

Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojisi Bölümü 11. sınıf öğrencileri Mertcan Kırçal, Ülker Tabur ve Ömer Faruk Köroğlu, genellikle çöllerde ya da arazide kullanılan ve "buggy" adı verilen aracı okul atölyesinde hurda parçalardan üretti.

Hurda parçaları birleştirerek araç yaptılar
Hurda parçaları birleştirerek araç yaptılar
GİRİŞ 26.05.2015 14:13 GÜNCELLEME 26.05.2015 14:13

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, buggy’nin üretimi yaklaşık iki ay sürdü. Dersler bittiten sonra idare ve öğretmenlerinin izniyle atölyede çalışmaya devam eden 3 öğrenci, bazı günler saat 22.00’ye kadar emek harcadı.

Tasarımı kendilerine ait olan aracın parçaları ise hurdalardan oluşuyor. Motoru bir motosiklete ait olan buggy’nin direksiyonu ve tekerlekleri ise otomobilden alındı. Şasesini de öğrenciler yaptı.

Genellikle ABD çöllerinde kullanılan buggyler, çok engebeli olmayan arazilerde de kullanılıyor. Buggylerin şanzumanları ise 1 ileri 1 geri vitesten oluşuyor. Orhangazi'de üretilen araçta ise 20 ileri ve 5 geri vites bulunuyor.

Mertcan Kırçal, ilk olarak motor ve şanzumanı birleştirdiklerini söyledi.

Projeyi başarıyla tamamladıklarını anlatan Kırçal, "Motosiklet motorunu ilk çalıştırdığımızda çok heyecanlandık. Akşam eve gittiğimizde sabah okula gelmeyi iple çektik. Böyle bir heyecanın sonucunda aracımız ortaya çıktı. Okulumuzun idarecileri ve bölümümüz öğretmenlerinden büyük destek gördü. Onlara çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu