Kütahya'ya ehliyet akını

Bazı sürücü adayları, bulundukları kentlerde randevu alamayınca randevusuz çalışan Kütahya'ya akın etti.

Kütahya'ya ehliyet akını
Kütahya'ya ehliyet akını
GİRİŞ 26.05.2015 15:08 GÜNCELLEME 26.05.2015 16:08
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ehliyet almaya hak kazanmış ancak sertifikalarını ehliyete dönüştüremeyen sürücü adayları, yasa gereği 29 Mayıs'a kadar sürücü belgelerini alabilmek için randevulu sistemin geçerli olduğu İstanbul, İzmir, Bursa ve Eskişehir gibi kentlerden gelerek Kütahya'da işlemlerini yaptırmaya çalışıyor.

Kütahya Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Serdar Kan yaptığı açıklamada, 29 Mayıs 2013'te sürücü kurslarıyla ilgili yayınlanan bir yönetmelik gereği, bu tarihten önce sürücü sertifikası almış vatandaşların bu ayın sonu itibarıyla 2 yıllık sürelerinin dolduğunu söyledi.

Türkiye'deki 1 milyon 100 bin sertifikanın ehliyete dönüştürülmesi için 29 Mayıs'ın son tarih olduğunu anımsatan Kan, "Bu yüzden Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de bir yoğunluk yaşıyoruz. Bunun nedenleri arasında da çevre illerimizden, hatta İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerdeki vatandaşlarımızın da buraya gelip ehliyetlerini şubemizden almak istemeleri" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • bekir koçak 8 yıl önce Şikayet Et
    Randevulu sistem yuzunden ehliyet almak kabusa dondu. Uzatilmasi lazim sure. yada son tarihe kadar randevu sistemi uygulanmasin.
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    bu islemin son tarihinin bir ay uzatilmasi lazim.hem randevu vermiyorler.hem de belgeniz iptal olur diyorlar. Koca ankara da randevu yok.istanbul randevu olmadan verirken ankaranin ne ozelligi var. Of.
    Cevapla
  • KAAN 8 yıl önce Şikayet Et
    şimdiye kadar ne duruyorlar kardeşim 2 yıldır niye bekliyorlar sınavları kazandıysan bir an önce ehliyetini al.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...