İHH'dan Arakanlı Müslümalara yardım

İHH, Endonezya'nın Açe bölgesine yerleştirilen Arakanlı Müslümanlara yardım sağlamaya başladı

İHH'dan Arakanlı Müslümalara yardım
İHH'dan Arakanlı Müslümalara yardım
GİRİŞ 26.05.2015 15:23 GÜNCELLEME 26.05.2015 15:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, insan kaçakçılarının Malezya ve Tayland'da iş bulma vaadiyle kandırarak açık denizde terk ettiği ve Endonezya hükümeti tarafından Açe bölgesine yerleştirilen Arakanlı Müslümanlara (Rohingya) yardım götürdü.

İHH yetkilileri, Açe bölgesinde kurulan Birem Bayen kampında incelemelerde bulunduktan sonra bölgedeki partner kuruluşlar vasıtasıyla Arakanlı Müslümanlara yardım dağıtmaya başladı.

YEMEK VE KIYAFET YARDIMI YAPILDI

İHH yetkilisi Emrullah Öztürk, Açe'ye sığınan 409 Arakanlı Müslüman'a ilk etapta yemek ve kıyafet yardımı yapıldığını, kadın ve çocuklara yönelik hijyen malzemesi de dağıttıklarını söyledi.

Öztürk, bölgede kalıcı projeler için de girişimlere başlandığını sözlerine ekledi.

Tayland'ın güneyindeki Songkhla eyaletinde insan tacirleri tarafından kurulan gizli bir kamp tespit edilmiş, polisin burada yaptığı aramada 32 Arakanlı Müslüman'a ait cesetler bulunmuştu. Tayland yönetiminin, insan kaçakçılarına ait kamplara sert tepki vermesi üzerine, Arakanlı ve Bangladeşli binlerce göçmeni taşıyan insan kaçakçılarına ait tekneler Endonezya, Malezya ve Tayland kıyıları yakınlarında terk edilmeye başlamıştı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Güneydoğu Asya'da denizde terk edilmiş teknelerde hala yaklaşık 2 bin Arakanlı Müslüman ve Bangladeşli göçmen bulunduğunu bildirirken, bölge ülkelerinin yaklaşık 4 bin göçmeni kurtardığı belirtiliyor.

YORUMLAR 1
  • Halil Kaleli 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun. İyi ki bu dünyada İHH gibi bir kurum var.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul'dan 11 kat daha büyük! Tarih verdiler: Şeytan lakaplı kuyruklu yıldız yaklaşıyor!
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün