Neden Selahaddin Eyyübi?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yüksekova Havalimanı'nın açılışında "Selahaddin Eyyübi adını veriyoruz" dedi ve nedenini açıkladı.

GİRİŞ 26.05.2015 15:27 GÜNCELLEME 26.05.2015 15:47
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

İşte Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

Yüksekova Havalimanı'nın adına Selahaddin Eyyübi adını veriyoruz. Selahaddin Eyyübi Havalimanı ile geleceğe bir başka yürüyoruz. Erbil'den insanlar buraya gelecekler. Bu bölgeyi kardeşlik diyarı yapmaya var mısınız? 400 milyonluk ihracat yapıyor Hakkari. Burayı daha da geliştirmeye var mısınız? Bu havalimanına öyle bir ad verelim ki, Kürtler de Araplar da "İşte bizim liderimiz" desin. Kürt kardeşlerim, yiğit bacılarımız birlik mesajı için, "Kudüs Türklerindir, Kürtlerindir, Araplarındır" demek için bu havalimanına "Selahaddin Eyyübi" adını vermek istiyoruz. Hakkarili, Yüksekovalı, Şemdinlili, Anadolulu yiğitler, bütün Türkiye sana söz veriyor Selahaddin Eyyübi! Sen nasıl Ortadoğu'yu kardeş kıldıysan biz de kardeş kılacağız. "Kudüs, İsrail'in değil Müslümanlarındır" diyoruz.

HAYAL GİBİ GÖRÜNENLERİ GERÇEK KILDIK

- Geçtiğimiz hafta Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılışındaydık. Denizin üzerine havalimanı yapacak güçte devletimiz var. Ordu-Giresun'da havalimanı olursa Hakkari'de de olur. Ülkemizin hiçbir köşesi birbirine ırak olmayacak. Ben projeyi başlatan sayın Cumhurbaşkanımıza, ulaştırma bakanlarımıza teşekkür ediyorum. Hayal gibi görünenleri gerçek kıldık. Hediyemiz Yüksekova'ya ve ülkemize hayırlı olsun. 

BU MERALAR HAYVANCILIĞA HASRETTİ

- Buraya sadece miting yapmaya, açılış yapmaya gelmedik. Kardeşlerimizle bir araya gelmek için geldik. Bu meralar hayvancılığa hasretti. Hayvancılığa olağanüstü destek verdik. Hayvancılığı iki katına çıkardık. Bunlara vesile olan milli kardeşlik ve çözüm süreci projeleri oldu. Atılan adımlarla Hakkari ve bölge insanı huzura erdi.

SALDIRGAN BULUNDU GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

- Hakkari artık çıkmaz sokak olmayacak. Bu yöreyi şenlendireceğiz Hakkari yükselen bir şehir olacak. Anneler ağlamayacak. Oğlum nerede demeyecek. Ya bir spor salonunda ya da gençlik merkezinde olacak oğlu. Birileri bir araya gelerek Ak Parti'yi engellemeye çalışılıyor. Mersin ve Adana'da yapılan saldırıları kınadık. İçişleri Bakanlığımıza sorumluların bulunması için talimat verdik. Selahattin Demirtaş, Devlet Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu, Paralel Yapı, Doğan Medya hepsi AK Parti'yi suçladı. Saldırgan bulundu ve DHKP/C'li çıktı. HDP'ye destek veriyoruz dediler. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 16
  • Alev Kadin Elif 8 yıl önce Şikayet Et
    Davutoglu gercekten tam bir gönül adami.
    Cevapla
  • İsrafil 8 yıl önce Şikayet Et
    Muhalefet zannediyor ki Ak Parti =%50, Ak Parti Türkiyedeki tüm insanların umududur. Ak Parti= Mazlum-masum-yoksul-yetim-hasta-borçlu... ve bu ülkede birlik ve beraberlik içinde birbirine saygılı ve onurlu bir biçimde yaşamak isteyen herkesin umududur. Muhalefet bu frekansı yakalamadıkça iktidar değil bu milletin muhalefeti dahi olmamalıdır. Tüm muhalefet milli şairimiz Mehmet akif Ersoy'u dinlemelidir. İktidar olan Ak parti de bu kutsal yoldan ayrılmamalıdır.
    Cevapla
  • oğuz 8 yıl önce Şikayet Et
    selahaddin eyyübi için ayrıca bknz kadir mısıroğlu
    Cevapla
  • Halid 8 yıl önce Şikayet Et
    Bahsettiğiniz kişinin konuşmasını dinledim. Çok ağır bir eleştiriydi . Aynı şahsın "Hilafet" adlı kitabının 33. sayfasında ise övgü var! Bence M. Emin Yıldırım'ı da dinlemelisiniz. YouTube'da mevcuttur video.. selam ile...
    Cevapla
  • cahid 8 yıl önce Şikayet Et
    ustunluk ancak takva iledir kurt turk arab fark etmez biz milleti ibrahim ummeti muslumaniz el hakk
    Cevapla
  • Fetih Suresi 8 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar seçime kadar birer fetih Suresi OKUYALIM Ben okuyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...