Bodrum Yarımadası ve Rüzgar Enerji Santralleri Paneli

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Soğancı: "Rüzgar elektrik santralleri projelerinde yer seçiminden, proje fizibilitesi, montaj, işletme aşamalarına kadar tüm süreçte çevre öncelikle göz önüne alınarak değerlendirilmelidir"

Bodrum Yarımadası ve Rüzgar Enerji Santralleri Paneli
Bodrum Yarımadası ve Rüzgar Enerji Santralleri Paneli
GİRİŞ 26.05.2015 16:15 GÜNCELLEME 26.05.2015 16:15

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, "Rüzgar elektrik santralleri projelerinde yer seçiminden, proje fizibilitesi, montaj, işletme aşamalarına kadar tüm süreçte çevre öncelikle göz önüne alınarak değerlendirilmelidir" dedi.

TMMOB Bodrum Koordinasyon Kurulu bileşenlerince, "Bodrum Yarımadası ve Rüzgar Enerji Santralleri" konulu panel düzenlendi.

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Konferans Salonunda düzenlenen panelin açılışında konuşan Mehmet Soğancı, düzenledikleri sempozyumlarla, 60 yıllık birikimlerini uzmanlar eşliğinde kamuoyu ile paylaşmaya çalıştıklarını anlattı.

Rüzgar ve elektriğin enerji elde etmede kullanılması gerektiğini belirten Soğancı, şunları söyledi:

"Rüzgar ve elektrik enerjisi bu ülkenin enerji elde etme aracı olarak kullanılmalı. Ancak her türlü elektrik üretiminin avantajları ve dezavantajları vardır. Rüzgar elektrik santralleri projelerinde yer seçiminden, proje fizibilitesi, montaj, işletme aşamalarına kadar tüm süreçte çevre öncelikle göz önüne alınarak değerlendirilmelidir. Halkın kabulü, diyalog ve dayanışma, bu planlamada mutlaka önemsenmelidir."

Yenilenebilir enerji kaynaklarının önemi

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu da yenilenebilir enerji kaynaklarının öneminin bilincinde olduklarını ifade etti.

Uslu, "Bodrum gibi bir coğrafyada bu tip projeler, turizmimizi, geleceğimizi ve haklımızın mutluluğunu olumsuz yönde etkileyecekse buna karşı durmak da yerel yönetimler olarak bizim en önemli görevimizdir" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından programa katılan panelistler, dünya ve Türkiye'deki enerji elde etme yöntemleri, yenilenebilir enerji kaynaklarının potansiyeli, rüzgar elektrik santrallerinin olumlu ve olumsuz yönlerini anlattı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…