Edirne'de gümrük kapılarındaki tır kuyruğu

Türk Kızılayı, kuyrukta bekleyen tır şoförlerine kumanya dağıttı

Edirne'de gümrük kapılarındaki tır kuyruğu
Edirne'de gümrük kapılarındaki tır kuyruğu
GİRİŞ 26.05.2015 16:27 GÜNCELLEME 26.05.2015 16:27

Türk Kızılayı, Edirne'de gümrük kapılarında geçen hafta başlayan yoğunluk nedeniyle kuyrukta bekleyen şoförlere kumanya dağıttı.

Bulgaristan gümrük kapılarının, Kapıkule'den çıkış yapacak tırların oluşturduğu yoğunluğa yetişememesi üzerine oluşan tır kuyruğunda, erzaksız kalan sürücülerin yardımına, Türk Kızılayı yetişti.

Türk Kızılayı ekibi, Kapıkule Gümrük Kapısı önünde yurt dışına çıkış için aralarında 5 gündür kuyrukta bekleyen sürücülerin de olduğu şoförlere su, ayran ve kumanya dağıttı.

Ekip, Kapıkule'deki dağıtımın ardından Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nda da kumanya dağıtımına devam edecek.

"Devletin yanlarını olduğunu hissettirdik"

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, yaptığı açıklamada, kuyrukta bekleyen tır şoförlerinin insani ihtiyaçlarını göremez hale geldiğini söyledi.

Devletin yanlarında olduğunu göstermek amacıyla tır sürücülerine kumanya dağıtımına başlandığını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Son günlerde Bulgaristan gümrüğünde yaşanan sıkıntılar nedeniyle sınır kapılarımızda uzun tır kuyrukları oluştu. Gece gündüz sınırda kuyrukta bekleyen tır sürücüleri, sıkıntı yaşamaya başladı ve en insani ihtiyaçlarını gideremez oldu. Bunun üzerine Kızılay marifeti ile Kapıkule ve Hamzabeyli güzergahında su, ayran ve kumanya dağıtımına başlayarak devletin yanlarını olduğunu hissettirdik.

Çok olumlu tepkiler aldık, tır sürücüleri çok memnun oldular ve teşekkür ettiler. Kapıkule Sınır Kapısı yanındaki tır parkı faaliyet geçtiği zaman, bu sıkıntılar sona erecek. Kumanya dağıtımı yarın da devam edecek."

Bulgaristan tarafında da kuyruk oluştu

Öte yandan, Bulgaristan tarafında da 20 kilometreye yakın tır kuyruğu oluştuğu öğrenildi.

Bulgaristan'daki Kapitan Andreevo Gümrük Kapısı'ndaki rüşvet operasyonu nedeniyle oluşan personel açığı, bazı tırların T1 transit geçiş evraklarıyla ilgili yeniden beyanname hazırlaması ve muayene işlemleri, gümrük kapılarında tır kuyrukları oluşmasına neden oluyor.

Komşu ülke gümrüğünün yoğunluğa cevap verememesi nedeniyle Kapıkule ve Hamzabeyli gümrük kapılarındaki tır sürücülerinin bekleyişi sürüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MİT'ten nokta operasyon: Rojda Bilen etkisiz hale getirildi
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...