Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü laboratuvarlarında inovasyon çalışması

Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı'nın (BEBKA) katkılarıyla inovasyon çalışması yapılan Toprak-Bitki-Su analiz ve Fizyoloji laboratuvarlarının açılış töreni gerçekleştirildi.

Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü laboratuvarlarında inovasyon çalışması
Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü laboratuvarlarında inovasyon çalışması
GİRİŞ 26.05.2015 16:40 GÜNCELLEME 26.05.2015 16:40

Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Enstitünün Merkez Yerleşkesi'nde düzenlenen törenin açılışında yaptığı konuşmada, tarımda, sanayi de veye başka alanlarda üretimi arttırmanın en önemli unsurlarından birinin Ar-Ge olduğunu söyledi.

İnovasyon kavramının insanların hayatına 21'inci yüzyılda girdiğini belirten Günay, çalışmayı yürüten ekibe teşekkür etti.

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdür Yardımcısı Ali Osman Sarı da Türkiye'nin son yıllarda bir çok konuda ekonomik olarak gelişme gösterdiğini kaydetti.

Kullanılabilecek mevcut kapasitenin üst noktalarına ulaşmaya başlandığını vurgulayan Sarı, "Teknoloji geliştirip bunu diğer uluslara, diğer milletlere pazarlamamız veya yenilikler getirmemiz lazım, hangi alanda olursa olsun, ister tarım ister hizmet ister sanayi. Daha fazla kazanmamızın tek yolu Arge ve inovasyon" dedi.

BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci ise ajansın 2014 yılında ilan ettiği destek programına başvuran Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün hazırladığı projeyle destek kazanmaya hak kazandığını, geliştirilen laboratuvar alt yapısıyla bölgenin kurumsal üretimin, verimliliğinin artmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

Törende Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Sabri Çakır ve Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Bitki Beslenme ve Toprak Birim Başkanı Gülser Yalçın da konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından inovasyon sürecine emeği geçenlere plaket verildi, daha sonra da laboratuvarın açılışı yapıldı.

Alt yapısı geliştirilen laboratuvarlar ile ulusal ve uluslararası geçerliliği olan analiz sonuçları için gerekli olan akreditasyon sürenin ilk adımı atıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?