Ege'de sağanak ve fırtına uyarısı

Bu akşamdan itibaren yağışlı hava sisteminin etkisine girecek bölgede, sonraki iki gün İzmir, Aydın, Manisa, Çanakkale ve Balıkesir'de kuvvetli ve gök gürültülü sağanak bekleniyor

Ege'de sağanak ve fırtına uyarısı
Ege'de sağanak ve fırtına uyarısı
GİRİŞ 26.05.2015 16:41 GÜNCELLEME 26.05.2015 16:41

Yağışlı hava sisteminin etkisine girmesi beklenen Ege Bölgesi için kuvvetli ve kısa süreli fırtına uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Ege Bölgesi'nin bugün akşam saatlerinden sonra güney kesimlerden başlayarak Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Hava sisteminin etkisiyle yarın ve perşembe günü İzmir, Aydın, Manisa, Çanakkale ve Balıkesir'de kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanağın etkili olması bekleniyor. Yarın ayrıca yağış anında saatteki hızı 65 kilometreyi bulması beklenen kuvvetli ve kısa süreli fırtına da görülecek.

Hava sıcaklıklarının 4-8 derece azalması beklenen bölgede, yağışların cuma günü geçişler şeklinde ancak etkisini azaltarak devam edeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji yetkilileri, yarın ve perşembe günü etkili olması beklenen hava sisteminin yol açabileceği ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum riskine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kaza gününe dair yeni görüntü ortaya çıktı! O 7 kişi tek tek tespit edildi
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...