Tutuklu hamile Susan'ın serbest bırakılma talebi

Mardin İHD Şubesi, terör örgüt üyelisi olduğu iddiasıyla tutuklu bulunan 8,5 aylık hamile Güneş Susan'ın tahliyesini talep etti

Tutuklu hamile Susan'ın serbest bırakılma talebi
Tutuklu hamile Susan'ın serbest bırakılma talebi
GİRİŞ 26.05.2015 16:41 GÜNCELLEME 26.05.2015 16:41

Mardin İnsan Hakları Derneği (İHD), terör örgüt üyelisi olduğu iddiasıyla tutuklu bulunan 8,5 aylık hamile Güneş Susan'ın tahliyesini talep etti.

Mardin İHD Şubesi'nden yapılan açıklamada, Güneş Susan'ın Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca davet edilmesi üzerine ifade vermeye gittiği savcılıktan tutuklanma talebi ile gönderildiği Nusaybin Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuksuz yargılanmasına karar verildiği belirtildi.

Savcılığın itirazı üzerine Mardin Sulh Ceza Hakimliği'nin, Susan'ın sağlık durumunu dikkate almadan tutuklama kararı verdiğini savunulan açıklamada, şunlara yer verildi:

"İsnadın ağırlığı ne olursa olsun kendi ayakları ile ifade vermeye giden bir kadını tutuklama, hukuka aykırı bir karardır, hele isnadı zaman ve mekana göre değişebilecek siyasal suçlardan ise tutuklama hangi uluslararası yasalarda gerekliliği olduğu yazılır. Güneş Susan'a özgürlüğünü iade edin. Güneş ve küçük bebeğini derhal serbest bırakın."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'deki para kulesi skandalında maskeleri düşürecek çağrı: Eğer Kaftancıoğlu konuşursa...
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...