Bilecik asfalt plenti açılışı

İl Özel İdaresi asfalt plenti şantiyesi düzenlenen törenle hizmete açıldı

Bilecik asfalt plenti açılışı
Bilecik asfalt plenti açılışı
GİRİŞ 26.05.2015 17:54 GÜNCELLEME 26.05.2015 17:54

İl Özel İdaresi asfalt plenti şantiyesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Gülümbe mevkisindeki törende yaptığı konuşmada, bugüne kadar yürütülen çalışmalara modern tesis ile yeni bir halka ilave edildiğini belirterek, bin 844 kilometrelik köy yolu ağında yüzde 50 civarında 931 kilometrelik asfalta sahip olduğunu söyledi.

Asfalt kalitesi yönünden modern tesise ihtiyaç olduğunun tespit edildiğini ve girişimlerinin daha önceden başlatıldığını hatırlatan Nayir, şöyle konuştu:

"Osmanlı'nın yetiştirdiği büyük devlet adamlarından Halil Rıfat Paşa, yolun önemini belirtecek, 'Gidemediğin yer senin değildir' diyerek bu konuda bize bir ölçü olarak vermişti. Bugün geldiğimiz noktada gidemediğimiz yer yok. Bugünkü şartlara göre bize mutluluk verecek bir seyahati gerçekleştirmeyen yolları da yol olarak saymamaya başladık. Dolayısıyla yol kalitesindeki artışı refahımızın artışı olarak görüyoruz. Alt yapının önemini herkes biliyor. Alt yapı içerisinde de yolun önemi herkesin tartışmasız kabul ettiği bir husus. Yol olmadığı takdirde asayiş ve güvenlikten tutun, eğitim ve sağlığa kadar yürütülen en temel hizmetlerde bir sürü sıkıntı çekeceğimizi yaşayarak gördük, görüyoruz. İl Özel İdare imkanlarımız çerçevesinde 2015 yılı içerisinde yine birinci kat, ikinci kat asfalt, stabilize kaplamalarımız ve onarım çalışmalarımız devam edecek. Buradaki bu tesis bir farklılık oluşturacak. Bu tesis yalnızca İl Özel İdaremizin tesisi olmayacak. İlimizin geneline hizmet edecek. Belirleyeceğimiz esaslar ve protokoller çerçevesinde belediyelerimiz de dahil olmak üzere bu tesisi en faal şekilde kullanma gayreti içerisinde olacağız."

AK Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz da Türkiye'de yapılan yatırımların yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları tarafından yakinen takip edildiğini ve yeni Türkiye'nin gururla izlendiğini kaydetti.

Kendisi için açılışın ayrı bir öneminin bulunduğunu ifade eden Poyraz, şunları söyledi:

"Sonuçta 13 yıldır beraber çalıştık. Her şeyin bir sonu da olduğu gibi sonuçta bütün makamlar ve mevkiler de geçici. Nihayetinde bu görevleri inşallah layıkıyla yapacak diğer arkadaşlara devredeceğiz. Bu anlamda da benim şahsen katıldığım son açılış töreni. Tabii 13 yıllık dönem zarfında Bilecik gibi mütevazı büyüklükte olan bir ilimize 7 milyar 3 milyon lira gibi bir yatırım yaptık. Burada Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, bakan arkadaşlarımız, kurum ve kuruluşların çok değerli bürokratları, valilerimiz, belediye başkanlarımız, diğer bürokrat arkadaşlarımız ve diğer muhtar arkadaşlarımızın el birliği ile yapıldı bu yatırımlar. Açıkçası değişen Türkiye'de, yeni Türkiye'de Bilecik'in de kendini daha ilerde görmesi gerekiyordu. Bizim gayretimiz bu yönde oldu."

Konuşmaların ardından Vali Nayir, Poyraz ve beraberindekiler, yapılan dualarla birlikte asfalt plentini hizmete açtı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor