Michigan Üniversitesi, Konya'ya geliyor

Dünyanın önemli tarım üniversitelerinden ABD'deki Michigan Devlet Üniversitesi ile Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi arasında işbirliği anlaşması yapıldı.

Michigan Üniversitesi, Konya'ya geliyor
Michigan Üniversitesi, Konya'ya geliyor
GİRİŞ 26.05.2015 18:05 GÜNCELLEME 26.05.2015 18:05

Michigan Devlet Üniversitesi'nden, İdari Bilimler Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Satish Udpa başkanlığındaki heyet, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Avni Öktem'i ziyaret etti.

Konya Şeker'in Çumra ve Meram Kampüsü'ndeki tesislerini gezen ABD'li heyet, bölümlerle ilgili bilgi aldı. Türk ve ABD’li heyet daha sonra işbirliği anlaşmasını imzaladı.

Prof. Dr. Öktem, Michigan Üniversitesi temsilcilerini Konya’da görmekten mutlu olduklarını belirterek, "Michigan Devlet Üniversitesi, tarım alanında dünyanın en iyi 3 üniversitesinden birisidir. Altyapısı güçlü bir üniversitedir. Kendileriyle görüştük ve sonuçta Türkiye'nin ilk ihtisas üniversitesi özelliğini taşıyacak olan üniversitemiz ile benzeri bir misyonu bundan 160 yıl önce başlatmış olan Michigan Devlet Üniversitesi ile ikili işbirliği anlaşması yaptık" diye konuştu.

Michigan Devlet Üniversitesi adına konuşan Tarım ve Doğal Kaynaklar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Doug Buhler ise kuruluş aşamasında olan bir üniversiteye katkıda bulunmaktan heyecan duyduklarını ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mavi Vatan’da yeni sayfa: KALKAN DİHA
Türkiye Gazze'ye en çok yardım yapan ülke unvanını bırakmadı