Vezirköprü'de, uzun yol sürücülerine sağlıklı yaşam testi

Vezirköprü'de, Lassa Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında uzun yol sürücülerine sağlıklı yaşam testi uygulandı.

Vezirköprü'de, uzun yol sürücülerine sağlıklı yaşam testi
Vezirköprü'de, uzun yol sürücülerine sağlıklı yaşam testi
GİRİŞ 26.05.2015 18:15 GÜNCELLEME 26.05.2015 18:15

Vezirköprü Tır Nakliyecileri Kooperatifine üye sürücü ve çevredeki diğer uzun yol sürücülerine yapılan uygulamada, diyetisyen ve spor eğitmeni tarafından bilgiler verildi.

Uygulamaya katılan sürücülerin vücutlarındaki önce kas, yağ ve su ölçümleri yapılarak diyetisyen tarafından uygun beslenme programları çıkarıldı. Daha sonra spor eğitmeni tarafından efor testine tabi tutulan sürücülere bel ve boyun ağrıları için küçük jimnastik hareketler tavsiye edildi.

"Yola Sağlam Çık" sloganı ile Türkiye genelinde tur düzenleyen Lassa Sosyal Sorumluluk Projesi ekibi, Vezirköprü’de de yaklaşık 60 uzun yol sürücüsünü teste tabi tuttu. Yapılan test ve anketler sonucuna göre tespitler yapan diyetisyen Sezen Çetinkaya, uzun yol sürücülerinin günlük 30 bardağa yakın şekerli çay tükettiklerini ve bu şekerin de çeşitli hastalıklara yol açabileceğini söyledi.

Uzun yol sürücülerinin uzun süre direksiyon başında hareketsiz bir yaşam sürdüklerini belirten spor eğitmeni Ramazan Demircioğlu ise sporun emniyetli sürüşe etkileri konusunda bilgi verip önerilerde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı