Genel seçimlere doğru

MHP Samsun Milletvekili adayı Erhan Usta, "İnşallah bizim dönemimizde yaşam kalitesini ve yaşama sevincini geliştiren, insan ömrünü uzatan, vatandaşın ve hizmet sunanların memnuniyetini esas alan, hayatı anlamlı ve değerli kılan bir sağlık sistemini tesis edeceğiz" dedi.

Genel seçimlere doğru
Genel seçimlere doğru
GİRİŞ 26.05.2015 18:37 GÜNCELLEME 26.05.2015 18:37

Usta, seçim çalışmaları kapsamında Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesini ziyaret ederek sağlık çalışanları ile bir süre sohbet etti.

MHP İlkadım İlçe Başkanı Hüseyin Ordu'nun da katıldığı ziyarette sağlık çalışanlarının sorunlarını dinleyen Usta, MHP iktidarı ile hayatı anlamlı ve değerli kılan bir sağlık sistemini tesis edeceklerini söyledi.

"İnşallah bizim dönemimizde yaşam kalitesini ve yaşama sevincini geliştiren, insan ömrünü uzatan, vatandaşın ve hizmet sunanların memnuniyetini esas alan, hayatı anlamlı ve değerli kılan bir sağlık sistemini tesis edeceğiz" diyen Usta, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu anlamda hastanelerin teknolojik altyapısı ve insan gücü imkanları iyileştirilecek, yönetim kapasitesi geliştirilecek. Sağlıkta istihdam kargaşası sona erecek. Vekil ve sözleşmeliler kadroya alınacak. Kamu istihdamı gözden geçirilerek aynı ya da benzer işi yapmakla birlikte sözleşmeli, geçici, taşeron elemanı, 4/B'li, 4/C'li, vekil ve benzeri adlar altında istihdam edilenlerin tamamının kadrolu istihdamını sağlayacak düzenlemeler yapılacak ve bu alandaki karmaşa ve mağduriyetler giderilecek, eşitlikçi, adaletli ve hakkaniyetli bir istihdam düzeni sağlanacak. Aynı işi yapan sağlık çalışanları aynı mali ve sosyal haklara kavuşturulacak. Sözleşmeli, vekil gibi adlarla çalışan ebe ve hemşireler asli kadrolara geçirilecek. Sağlık çalışanlarının özlük hakları ve çalışma şartları iyileştirilecek. Aynı zamanda ek ödemeleri emekliliklerine yansıtılacak."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız