AÖL aol.meb.gov.tr Açık Lise sonucu 16.07.2015

AÖL Açık Lise sınav sonucu ve sonuçları açıklandı. AÖL (Açık Lise) sınavı ile ilgili haberlere haber7.com'da ulaşın

AÖL aol.meb.gov.tr Açık Lise sonucu 16.07.2015
AÖL aol.meb.gov.tr Açık Lise sonucu 16.07.2015
GİRİŞ 16.07.2015 09:06 GÜNCELLEME 16.07.2015 09:07
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

AÖL Açık Lise sınav sonuçları aol.meb.gov.tr adresinde, Açık Lise 30-31 Mayıs 2. Dönem sınav sonuçları açıklandı (AÖL-MAÖL) MEB Açık Lise öğrencilerine sürpriz yaptı ve 30-31 Mayıs'ta yapılan AÖL sınav sonuçlarını açıkladı. MEB, 30-31 Mayıs 2015 AÖL 2. Dönem Sınav soru ve cevaplarından sonra sınav sonuçlarını da açıkladı. AÖL sınavlarının tamamlanmasının ardından öğrenciler merakla AÖL sınav sonuçları da bekliyordu. Bekleyiş sona erdi ve AÖL sınav sonuçları MEB tarafından öğrencilerin erişimine açıldı.

AÖL AÇIK LİSE SINAV SONUÇLARI

Açık Lise AÖL sınav soru cevapları

SINAVDA ÖĞRENCİNİN BULUNDURMASI GEREKENLER

Açık Öğretim Lisesi Sınava Giriş Belgesi (AÖL Bilgi Yönetim Sistemine girip alınacak),

Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı (ya da ehliyet, pasaport)

Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı ,

Kurşun kalem ve silgi.

Dikkat: Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı ve Sınava Giriş Belgesi yanında bulunmayan öğrencilerimiz geçerli bir kimlik kartıyla (nüfus cüzdanı, pasaport, ehliyet) salon yoklama listelerinde isimleri olmaları halinde sınava alınacaklardır.

2014-2015 AÖL Sınav Tarihleri

Sınav İtirazları

Sınav sonuçlarına yapılacak olan itirazlar, sınav sonuçlarının www.aol.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren en geç 10 (on) gün içinde dilekçeyle "Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne" yapılacaktır. Bu konudaki itirazlarınız için Açık Öğretim Lisesine başvurmayınız.

Sınav yeri değişikliği istekleri

Öğrencilerimiz, Yeni Kayıt ya da Kayıt Yenileme işlemi sürecinde, internet sayfamızdan sisteme öğrenci no ve şifresiyle girerek, sınav yeri bilgilerini değiştirebilir. 

Ancak sınava yaklaşık 55 gün ve daha az bir süre kaldığında (Bu süre iş yüküne göre değişebilmektedir), öğrencilerimizin sistemden sınav yeri değişikliği yapma hakkı kaldırılmaktadır. Bu süreç içerisinde, Yeni Kayıt ya da Kayıt Yenileme işlemini yaptırmış ve sınav yerini belirlemiş öğrencilerimizden, mazeretleri dolayısı ile (deprem, sel vb. gibi doğal afetler, askerlik, zorunlu tayin) başka bir sınav merkezinde sınava girmek zorunda olanlar, mazeretlerini belgelemek kaydıyla, sınav tarihinden 2-3 gün önce, sınava girmek istedikleri yerdeki İl/İlçe Sınav Yürütme Kuruluna  başvurmak suretiyle yedek salonlarda sınava girebilirler. Mazeret beyanı olmayan öğrencilerimiz yedek salonlarda sınava alınamazlar.

Sınavlar nerede yapılıyor?

2014 yılı Mart ayı itibarı ile 709 il ve ilçe merkezinde sınav yapılmaktadır. Sınav merkezlerini görmek için tıklayınız. Sınavda öğrencinin yanında bulundurması gereken belgeler nelerdir?

Açık Öğretim Lisesi Sınava Giriş Belgesi (AÖL Bilgi Yönetim Sistemine girip alınacak),Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı (ya da ehliyet, pasaport)Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı ,Kurşun kalem ve silgi.

Dikkat: Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı ve Sınava Giriş Belgesi yanında bulunmayan öğrencilerimiz geçerli bir kimlik kartıyla (nüfus cüzdanı, pasaport, ehliyet) salon yoklama listelerinde isimleri olmaları halinde sınava alınacaklardır.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ MEZUNİYET ŞARTLARI

Açık Öğretim Lisesi Alanlı Öğrenci Mezuniyet Şartları
(Öğrenimlerine, Genel Kültür, Sosyal Bilimler,  Fen Bilimleri,  Yabancı Dil, Türkçe Matematik alanında devam edenler.)
Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, 
Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,
Alan kredisinin 80 veya üzerinde olması (Genel Kültür alanı hariç),
Alan derslerinin tamamından en az bir defa sınava girilmiş olunması,
Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması, 

Açık Öğretim Lisesi Alansız Öğrenci Mezuniyet Şartları (Öğrenimlerine Alansız (Alan Yok) devam edenler

Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, 
Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,
Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava gitmiş olması, 

SINAVLARA NASIL HAZIRLANABİLİRİM

Milli Eğitim Bakanlığı, Açıköğretim Okulları öğrencilerinin televizyon, radyo ve internet teknolojilerini kullanarak sınavlara hazırlanabilmesi için gerekli alt yapıyı oluşturmuştur. Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin sınavlara çalışırken yaralanabileceği kaynaklar aşağıdaki maddelerde sıralanmıştır.

Kitap Dağıtım Merkezlerinden aldığınız Açıköğretim Okulları ders kitapları (ders notları) ile hazırlanabilirsiniz. Daha önceki Açık Öğretim Lisesi 

Bazı Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri, Açıköğretim Okullarında okutulan bazı dersler için kurs düzenlemektedirler. Sizin için açılan bu kurslara katılarak hazırlanabilirsiniz.

Unutmayınız ki bu sınavların telafisi, örgün eğitimde olduğu gibi mümkün değildir. Bu nedenle lütfen bu sınavlara girmenizi engelleyebilecek unsurlara dikkat ediniz. Sınavda mutlaka Sınav Giriş Belgeniz ile geçerli bir kimlik belgenizi (Nüfus Cüzdanı, Ehliyet, Pasaport) yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. Sınavdan en az yarım saat önce sınav yerinizde olmalısınız. Aksi takdirde bu nedenlerden dolayı sınava alınamayabilirsiniz. Bunun yanı sıra sınav esnasında da cevap kâğıdınızın çevrenizdekiler tarafından görülmediğinden emin olunuz. Sınavlarınızın optik okuyucularda değerlendirmeleri yapılırken aynı zamanda kopya analizi de yapılmaktadır.

AÖL Sınav giriş yerleri açıklandı. 3-4 Ocak tarihinde yapılacak olan sınav için AÖL'den yapılan duyuru şu şekilde;

1-Öğrencilerimiz sınav giriş belgesinde yazılı sınav merkezleri ve okullarda (salon ve sırada) girmek zorundadırlar.

2-Sınav giriş belgesinde bulunan açıklamaları okumanız ve uymanız yararınıza olacaktır.

3-Kayıt yenileme işlemi yaptırdığı halde dersini seçememiş öğrenciler ile kayıt yenileme ücretini yatırıp ders seçme işlemini gerçekleştirememiş öğrencilerin Ders Seçimi sistem tarafından yapılmıştır.

4-Askerlik (asker olma, askerden yeni terhis olma) cezaevi (cezaevine girmiş olma veya yeni çıkmış olma) zorunlu ikamet değişimi gibi (tayin, deprem, sel ve doğal afetlere bağlı ikamet değiştirme) ve sağlık nedenleri ile (raporlandırmak şartıyla) sınav giriş belgesinde belirtilen sınav merkezlerinde sınava giremeyecek öğrencilerimiz 31.12.2014 tarihinden itibaren il ve ilçelerde oluşturulan sınav yürütme kurullarına (Milli Eğitim Müdürlükleri) başvurarak (Ankara ve ilçelerinde oturanlar dahil) yedek salonda sınava girmek için başvurabilirler. Geçersiz mazeret veya basit nedenlerden dolayı yapılan başvurular kabul edilemez.

Açık Öğretim Lisesi müdürlüğünce yapılan açıklamalar

ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Öğrenci ve velilerimizden  değişik kanallardan gelen sorular nedeniyle aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Ön Kayıt Durumundaki Öğrencilerimiz  

1-      Açık Öğretim Lisesi’ne yeni kayıt olan öğrencilerimiz; kesin kayıt işleri onaylandıktan ve veri giriş işlemleri yapıldıktan (lise ara sınıflardan gelenlerin notları sisteme işlendikten) sonra aktif hale gelerek derslerini seçebileceklerdir.

2-      Yeni kayıt olanların web sayfamızdaki bilgileri ve yine web sayfamızda bulunan tanıtım sunumunu okumalarını tavsiye ederiz.

3-      2012 yılı ve sonrasında ortaokulu(ilköğretimi)tamamlayarak Açık Öğretim Lisesi’ne kayıt olan (Ara sınıflardan gelenler dahil) herkes zorunlu  eğitime tabi olup  HER DÖNEM KAYIT YENİLEMEK VE SINAVLARA GİRMEK ZORUNDADIR.

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönemle İlgili Önemli Tarihler

1-      30 Eylül 2014      1. Dönem yeni kayıt işlemlerinin sona ermesi

2-      24 Ekim 2014     1. Dönem kayıt yenileme işlemlerinin sona ermesi (sistemde aktif, donuk ve   silik konumda olan eski öğrencilerimiz için )

3-      7 Kasım 2014     1. Dönem ders seçme ve sınav yeri güncelleme işlemlerinin sona ermesi. (Bu tarihe kadar mutlaka dersler seçilmelidir.)

4-      3-4 Ocak 2015   1. Dönem sınavlarının yapılması.

İş takvimimiz diğer önemli tarihler belirlendikten  sonra yayınlanacaktır. Sınav ve önemli

tarihleri  iş takviminden takip edebilirisiniz.

Ek Sınav Sonuçları ve 2. Ek Sınav

1-      Üniversite kazanmış ve mezuniyetine az bir kredisi kalmış 8 ve üzeri döneme sahip öğrenciler için 27 Eylül 2014’de yapılan sınavın sonucu 9 Ekim Perşembe günü açıklanacaktır. (Değerlendirmenin erken bitmesi halinde erken de açıklanabilir. )

2-      Ek sınav sonrasında mezun olmamış ancak üniversite kazanmış öğrencilerimiz için 19 Ekim 2014 tarihinde Ankara’da 2. bir ek sınav (tek ders sınavı) yapılacaktır. Bununla ilgili açıklamalar 1. ek sınav sonuçları açıklandıktan sonra   yapılacaktır.

3-      Ek sınavın sonucu 21 Ekim 2014 tarihinde açıklanacaktır. Ek sınav sonucunda mezun olamayanlar yeniden (24 Ekim 2014’e kadar) kayıt yenilemek zorundadır.

Diplomaların Gönderilmesi

                Dönem sınavları sonunda mezun olanların diplomaları Ekim ayı sonunda; ek sınavlar sonuncunda mezun olanların diplomaları ise (her hangi bir olumsuzlukla karşılaşılmaması halinde ) Kasım ayı sonunda koordinatör  Halk Eğitimi Merkezlerine gönderilecektir. Diplomalarınızın nereye gönderileceğini – gönderildiğini mezuniyet işlemleri altında bulunan “diploma takip” kısmından görebilirsiniz.

Ek Sınav Sonucunda Mezun Olacaklar

1-      Ek sınava sonucunda mezun olan ve öğrencilik durumu “MEZUN” yazan öğrencilerimiz ihtiyaç duymaları halinde ilgili irtibat bürolarından (Halk Eğitimi  Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezi) çıkma belgesi alabilirler.

2-      Durumu “MEZUNİYET İNCELEMESİNDE OLAN ÖĞRENCİ” yazanlar  da  (dosyalarının irtibat bürolarınca müdürlüğümüze gönderilmeleri halinde) mezuniyet inceleme ve bilgi güncelleme işlemleri yapılarak “MEZUN” konumuna getirilecektir. (Mezuniyet incelemesi sonrası durumları mezuniyete uygun olmayanlar yeniden aktif hale getirilir.)

3-      Mezuniyet İncelemesindeyken mezun konumuna gelen öğrencilerimiz de çıkma belgesi alabilirler. Mezuniyet incelemesinde bulunan öğrencilerimiz   Çıkma Belgesi veya İlgili Makama-Mezuniyet Yazısı alamazlar.

4-      Üniversite kazanmış öğrencilerimizin dosyalarının ilgili irtibat bürosundan  müdürlüğümüze (Ankara ya )gönderilip gönderilmediğini kontrol etmeleri yararlarına olacaktır. (Dosyanızın nerde olduğunu öğrenmek için Genel Bilgiler menüsü altındaki Arşiv Bilgileri’ ne bakabilirsiniz.)

Ders Seçme İşlemleri

2014-2015 Eğitim öğretim yılı 1. dönem  aktif olan (2014/1 Aktif) öğrencilerimiz için sistem üzerinden ders seçme işlemleri 10 Ekim 2014  de başlayacaktır. Derslerle ilgili öğrencilerimizin lehine yapılan çalışmaların erken tamamlanması halinde daha erken de ders seçme işlemi yapılabilecektir. Ön kayıt durumunda olan öğrencilerimiz ile kaydını yenilemeyen ve durumu  2014/1 aktif olmayan öğrencilerimiz ders seçemez.

Öğrencilerimiz sınava gireceği dersleri mutlaka kendi seçmelidir. Aksi taktirde sistem tarafından seçilen derslerden sınava girmek zorundadır.

7 Kasım 2014 tarihine kadar  3-4 ocak  2015 te  yapılacak olan 1. Dönem  sınavları için mutlaka ders seçme işlemleri yapılmalıdır. Ders seçimi yapılırken öncelik ortak (zorunlu)derslere  verilmelidir.

Açık Öğretim Liseleri ile ilgili daha fazla bilgi almak için tıklayın.

AÖL Nedir ?

Açıköğretim Lisesi  herhangi bir nedenle öğrenimlerine devam edemeyen  kişilere, okula devam mecburiyeti olmadan, kendi kendilerine çalışarak yarıda bıraktıkları öğrenimlerini tamamlama ve bir üst okula gidebilme olanağının  sağlamaktadır. 

Bu programı başarı ile bitirenlere Lise diploması verilmektedir. Bu lise diploması ile üniversiteler tarafından yapılan YÖS sınavlarına veya ÖSYM tarafından yapılan YGS ve LYS sınavlarına katılabilir.Başarılı olmaları halinde Türkiye’de  üniversitelerde okuyabilirler.

YORUMLAR 7
  • Filiz 8 yıl önce Şikayet Et
    Mezun oldum belge. Eksik dendi gonderdim belgeleri hala cvp yok ankarayi ariyorum tel.bakan yok neden???
    Cevapla
  • metin 8 yıl önce Şikayet Et
    Sinav sonuçlarını neden göremiyoruz.
    Cevapla
  • murat 8 yıl önce Şikayet Et
    Öğrenci girişleri neden cikmıyor
    Cevapla
  • Eda 8 yıl önce Şikayet Et
    Sınavım ı çok begendim
    Cevapla
  • beyazıt 8 yıl önce Şikayet Et
    Millet aya cıkıyor,meb 1 ayda sınav sonucları acıklayamıyor.utanç verıcı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!