Rhodiapolis'te restorasyon çalışmaları devam ediyor

Kumluca Belediyesi tarafından ihalesi yapılan ve harcamaları Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından karşılanacak Rhodiapolis Antik Kenti'ndeki restorasyon çalışmaları devam ediyor

Rhodiapolis'te restorasyon çalışmaları devam ediyor
Rhodiapolis'te restorasyon çalışmaları devam ediyor
GİRİŞ 27.05.2015 10:33 GÜNCELLEME 27.05.2015 10:33

Kumluca ilçesindeki Rhodiapolis Antik Kenti'nde tiyatro ve stoanın (sütunlu galeri) restorasyon sürüyor.

Akdeniz Üniversitesi tarafından 2006 yılında kazı çalışmalarına başlanan ve aradan geçen sürede büyük bölümü gün yüzüne çıkartılan Rhodiapolis Antik Kenti'nde restorasyon çalışmaları tamamlandığında, antik kentin tiyatrosu, tiyatro sahnesi ve stoası ayağa aslına uygun hale getirilmiş olacak.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, restorasyon çalışmaları devam antik kentte incelemelerde bulunarak, yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Çalışmaların bir yıla kadar tamamlanmasının beklendiğini belirten Çetinkaya, şöyle konuştu:

"Rhodiapolis Antik Kenti, Kumluca'ya tarih anlamında büyük değer katıyor. Yaklaşık 8 yıldır sürdürülen kazı çalışmaları sonunda ortaya çıkan eserler restore edilecek. Bu restorasyon çalışmaları, hem tarih anlamında kenti daha anlamlı hale getirecek hem de günlük yaşamda restorasyonu yapılacak tiyatro, günlük yaşamda aktif halde kullanmamızı sağlayacak. Restorasyonu tamamlandığında, Rhodiapolis Antik Kenti şehirle de bütünleşmiş olacak."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ortadoğu’da savaş dahil başka krizlerin ilk vuracağı ülkelerden birisi de Türkiye
İşte Baykar'ın neden hedefe konulduğuna dair gerçek