Eskişehir'deki otomotiv işçilerinin iş bırakma eylemi

Ford Otosan fabrikasında eylem başlatan işçilerin sözcüsü Demirbaş: - "İşçiler yıllardır Türk Metal Sendikası tarafından mağdur edildiği için sendikaya öfke duyuyoruz"

Eskişehir'deki otomotiv işçilerinin iş bırakma eylemi
Eskişehir'deki otomotiv işçilerinin iş bırakma eylemi
GİRİŞ 27.05.2015 10:44 GÜNCELLEME 27.05.2015 10:44

Eskişehir'in İnönü ilçesindeki Ford Otosan fabrikasında iş bırakma eylemi başlatan işçilerin sözcüsü İsmail Demirbaş, "İşçiler yıllardır Türk Metal Sendikası tarafından mağdur edildiği için sendikaya öfke duyuyoruz" dedi.

Demirbaş, fabrika önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, bir an önce bu sürecin tamamlanarak işlerinin başlarına dönmek istediklerini söyledi.

Şirket yöneticileri ile görüşmelerinin ardından konunun çözüme kavuşturulmasını beklediklerini anlatan Demirbaş, şöyle konuştu:

"Herkes çok gergin ve stresli. İnsanlar, ekmeğinin peşinde, 'Acaba geleceğim ne olacak' kaygısı içinde. Bize getirilen talepler belki bugün çok böyle dikkate değermiş gibi görülüyor ama süreç içerisinde Türk Metal Sendikasının uzun dönemdir ücretleri rezil bir şekilde, sefalet ücretine dönüştürdüğü sürecin telafi edilmesi bir anda mümkün görülmüyor, çok zor görülüyor. İşçiler bir bomba etkisi yaratacak şekilde gergin haldeler. İşçiler yıllardır Türk Metal Sendikası tarafından mağdur edildiği için sendikaya öfke duyuyoruz. Şu anda ortaya çıkmasaydı, belki daha tahribatlı şekilde ortaya çıkacaktı çünkü bu insanlar çok gergin. Sendika yıllardır baskı, korkutma, yıldırma, evlerini taşlama, tehdit etme, işten attırma gibi sürece maruz bıraktı. Artık bu sürecin sona ermesini istiyoruz."

Demirbaş, fabrika önüne gece konulan jandarma güvenlik bariyerlerini yıkmak ve içeri girmek gibi bir düşüncelerinin olmadığını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu