Genel seçimlere doğru

AK Parti Hatay Milletvekili Öntürk: "Sadece Hatay'da son beş yılda 10 bin 677 hasta evde bakım ve rehabilitasyon hizmetinden yararlandı"

Genel seçimlere doğru
Genel seçimlere doğru
GİRİŞ 27.05.2015 11:52 GÜNCELLEME 27.05.2015 11:52

AK Parti Hatay Milletvekili 25. dönem milletvekili adayı Mehmet Öntürk, Hatay'da son beş yıl içerisinde 10 bin 677 hastanın evde bakım ve rehabilitasyon hizmetinden yararlandığını kaydetti.

Öntürk, seçim çalışmaları kapsamında, Kırıkhan ilçesine bağlı mahalleleri gezerek muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Öntürk, ziyaretlerde yaptığı konuşmada, 2010 yılından bugüne kadar Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemeler nedeniyle evde bakım hizmetlerinin artarak yaygınlaştığını belirterek, "Sadece Hatay'da son beş yıl içerisinde 10 bin 677 hasta evde bakım ve rehabilitasyon hizmetinden yararlandı" dedi.

Kırıkhan’da gezmedik mahalle bırakmayacaklarını, partisinin icraat ve projeleri anlatmaya devam edeceklerini ifade eden Öntürk, şöyle devam etti:

“AK Parti iktidarında, olmaz denilen, imkansız denilen işler yapmış ve vatandaşların hayati önem arz eden en başta sağlık konusuna köklü çözümler getirmiştir. Yatağa bağımlı hastaların hastanelerde yapılması zorunlu olmayan tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarının ev ortamında yapılması ve hastanelerde kalış süresinin kısaltılması amacıyla 2010 yılında evde bakım ve rehabilitasyon hizmetlerini başlattık. Yapılanma çalışmaları ve hastaların durumlarının tespit edilmesine göre yaygınlaştırılan hizmetin kırsal kesimlerdeki hastalara da ulaştırılması için düzenlemeler devam etmekte."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz
Teleferik faciasından önceki 5 dakika ortaya çıktı! Her ne olduysa 25 saniye sonra oluyor