Genel seçimlere doğru

Antalya bağımsız milletvekili adayı Subaşı: - "Demokrasiden vazgeçerseniz her şeyden vazgeçmiş olursunuz"

Genel seçimlere doğru
Genel seçimlere doğru
GİRİŞ 27.05.2015 11:53 GÜNCELLEME 27.05.2015 11:53

Antalya bağımsız milletvekili adayı Hasan Subaşı, Yeşilova Mahallesi'ndeki vatandaşlarla buluştu.

Subaşı, bir spor tesisinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 1980 sonrası partilerle siyasetin kendini geliştiremediğini, eskiden aday belirlemede delege ya da teşkilatlar etkili olurken, şimdi liderlerin cebinden liste çıkararak, "Adayınız bu" dediğini ifade etti.

Türkiye'de adaletin "dibe vurduğunu", savcının savcıya, hakimin hakime güveninin kalmadığını savunan Subaşı, şöyle konuştu:

"Demokrasiden vazgeçerseniz her şeyden vazgeçmiş olursunuz. Böyle bir ortamda, sırtımızda yumurta küfesi yok, bizi korkutacak halleri de yok. Bizim gibilerin katkı sağlaması gerekir diye düşünerek elimizi taşın altına sokmaya karar verdik. Çünkü siyaset ve partiler, halkın çok gerisinde kaldı. Arıza yaptı. Bu işi ancak siyasetçiler ve halk düzeltebilir."

Subaşı, işin başında AK Parti'nin merkez sağı içine alabileceğini düşünenler olduğunu ve bir çok Demokrat Partilinin AK Parti'ye geçtiğini hatırlatarak, iktidarının ilk yıllarında hükümetin doğru icraatlarının olduğunu ve memlekette iyi şeylere imza atıldığını belirtti.

Son 3-5 yılda ciddi yanlışlar yapıldığını ve AK Parti içinde de rahatsızlıklar olduğunu iddia eden Subaşı, değişmeye ve düzelmeye ihtiyaç duyulduğunu savundu. Subaşı, CHP'nin de ne yaptığının belli olmadığını öne sürerek, şöyle konuştu:

"(Bu sizin Cumhurbaşkanı adayınız) diyorlar, kendileri destek vermiyor. Koskoca anayasa profesörü Süheyl Batum, iki cümle etti diye ihraç ediliyor. MHP'nin de onlardan farkı yok. İşte oraya gidip, doğruya doğru, yanlışa yanlış diyemedikten sonra seçilmenin, parlamenter olmanın bir anlamı yok. Bugüne kadar hiçbir hemşehrimin boynunu eğdirmedim, seçilirsem de eğdirmem."

Yeşilova Mahallesi Muhtarı ve Muratpaşa Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Akcan da Subaşı'nı desteklediklerini söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı
Deprem uzmanından uyarı: 'Tokat'ta 6 ve üzeri deprem olabilir'