"İdeal İnsan Son Peygamber'in Hayatı" yarışması

Sorgun'da yarışmada derece giren 32 kişiye ödül verildi

"İdeal İnsan Son Peygamber'in Hayatı" yarışması
"İdeal İnsan Son Peygamber'in Hayatı" yarışması
GİRİŞ 27.05.2015 12:12 GÜNCELLEME 27.05.2015 12:12

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde "İdeal İnsan, Son Peygamber'in Hayatı" konulu bilgi yarışmasında derece girenlere ödülleri törenle verildi.

Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ve Son Peygamber Platformu tarafından Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları kapsamında gerçekleştirilen bilgi yarışması için İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu’nda düzenlenen törene Kaymakam Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ve davetliler katıldı.

Kuran'ı Kerim tilavetinin ardından törende konuşan Sorgun Zinde Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ahmet Turan Dinçer, dereceye giren 32 kişiye ödül vereceklerini söyledi.

Ufka Yolculuk Kültür yarışmalarını 3 yıldır düzenlediklerini anımsatan Dinçer, "Bu sene 'İdeal İnsan-Son Peygamberin Hayatı' konusu ele alındı. Kur'an-ı Kerimde adı geçen tüm peygamberlerin ve hatemül enbiya olan Peygamber Efendimiz'in tevhit mücadeleleri okundu. Onların güzel ahlakı, sünnetini, hayatını anlamada gayret sarf edildi. En iyi Müslümanın nasıl olması gerektiği düşünüldüğünde karşımızdaki en ideal insan olan peygamberimizin hayatına daha yakın öğrenildi" diye konuştu.

Konuşmanın ardından "İdeal İnsan-Son Peygamber" ile Sorgun Zinde Gençlik ve Spor Kulübü'nün düzenlediği çeşitli etkinliklerin tanıtım videoları sunuldu.

Yapılan değerlendirme sonunda farklı kategorilerde birincilere bin lira, ikinciler cumhuriyet altını, üçüncülere 2'şer çeyrek altın ödül verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!