Varto'da "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" Projesi

Proje kapsamında 25 kursiyere sertifika verildi

Varto'da "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" Projesi
Varto'da "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" Projesi
GİRİŞ 27.05.2015 12:15 GÜNCELLEME 27.05.2015 12:15

Varto ilçesinde "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" Projesi kapsamında 25 kursiyer sertifika aldı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Varto Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Ziraat Odası ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciliği Birliği tarafından düzenlenen eğitim programı kapsamında kursiyerlere sertifikaları verildi.

Sertifika töreninde konuşan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Çolakoğlu, eğitimlerde sürü yöneticisi elemanlarına, meraların düzgün otlatılması, sürü güvenliğinin sağlanması, hayvan ıslahının sağlanması ve hayvan hastalıklarında ilk müdahalelerinin yapılması konularının anlatıldığını belirtti.

Çobanlık mesleğinin unutulmaya yüz tuttuğunu ve kırsalda çoban bulunmakta zorlanıldığını belirten Çolakoğlu, "Bakanlığımızın bu projesiyle sıkıntı büyük ölçüde giderildi. 2015'te en az 300 küçükbaş hayvanın kayıtlı olduğu işletmeler, sürü yöneticisi sertifikasına sahip kişileri çalıştırıp, kesintisiz 5 ay sigortalı çalıştırdığını belgelerse işletme sahibine bakanlığımız 5 bin lira destekleme ödemesi yapacaktır" ifadelerini kullandı.

Sertifika törenine Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Emin Taylan, Varto Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sadettin Taşkesen ve kursiyerler katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi