BEÜ Roman Çalıştayı düzenleyecek

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) ve Zonguldak Valiliği işbirliğiyle gerçekleştirilen ve Zonguldak bölgesinde yaşayan Romanların yaşamlarının araştırıldığı projenin ilk bölümünün tamamlandığı bildirildi.

BEÜ Roman Çalıştayı düzenleyecek
BEÜ Roman Çalıştayı düzenleyecek
GİRİŞ 27.05.2015 14:50 GÜNCELLEME 27.05.2015 14:50

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, proje kapsamında gerçekleştirilen araştırmaların ilk bulgularının 28-29 Mayıs tarihlerinde üniversitenin ev sahipliğinde düzenlenecek "Romanları Anlamak" başlıklı çalıştayda kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi.

Açıklamada, Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer'in şu görüşlerine yer verildi:

"Üniversite olarak şehrimizden başlayarak bölgemiz ve ülkemizin sorunlarına çözüm üretebilmek ve bilgi birikimi oluşturabilmek için büyük hassasiyet göstermekteyiz. Roman araştırmaları konusunda gösterdiğimiz hassasiyetin temelinde bu yaklaşımımız yatmaktadır. Türkiye'de bu konuda yapılan önemli projelerden birini gerçekleştiriyoruz. Zonguldak genelinde yaşayan Roman vatandaşlarımızın yaşamlarının ve kültürel yapılarının araştırılması amacıyla kurduğumuz Roman Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Zonguldak Valiliği'yle birlikte yürüttüğümüz proje kapsamında dört aydan bu yana akademisyenlerimiz tarafından saha çalışmaları yapılıyor. Araştırmalardan elde edilen ilk verileri bu çalıştayda kamuoyuyla paylaşacağız."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...