Gürsu Belediye Başkanı Yıldız'a gözyaşlarıyla veda

Uğradığı saldırı sonrası hayatını kaybeden Gürsu İlçesi Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız için belediye önünde tören düzenlendi.

GİRİŞ 27.05.2015 14:53 GÜNCELLEME 27.05.2015 17:35
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Törene, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de katıldı. Törende Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay da bir konuşma yaptı. Müftü Ay, gariplerin, Suriyeli muhacirlerin babası diye andığı Yıldız’ı anlatırken gözyaşlarına boğuldu.

Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız’ın son yolculuğuna uğurlandığı törende konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,

“Onu her tanıyan, Cüneyt kardeşimizin vefatına çok üzüldü. Herkes ona rahmet diliyor. Böyle bir güzel veda, vuslata ermeyi Allah herkese nasip eylesin. Rabbim güzel insanları bir an önce yanına almakla onlara cennetini bağışlasın. Yüzü gülen bir insandı.

İnsana huzur ve güven veriyordu. Kimse hakkında kötü konuşmuyordu. Onu çok sevmiştik. Onun Gürsu Belediye Başkanı olması ona çok yakışacaktı. Pek çok insanlarla tanıştım. Ama Cüneyt Bey örnek bir insandı. Hayatını hizmete vakfetmişti. Annesi, babası, çocukları hep mükemmel insanlardı. Kendisini eleştiren, belki oy vermeyen kimse hakkında olumsuz bir söz söylemiyordu. Gürsu’da yaşayan herkese kucak açıyordu. İyi bir mümin olan Cüneyt Yıldız’ı, ellerimizle tabutundan tutarak Hakk’a tevdi etmeye geldik. 

Ben 85 yaşına gelmiş, ölmek için dua eden insanlar tanırım. Acıları çekilmez hale gelmiştir. Bir bakarsınız 10 yaşındaki çocuğunuzu kaybediverirsiniz. Bunlar Cenab-ı Hakk’ın takdirinde olan işler. Takdir-i ilahinin önüne geçmek mümkün değil. Akıbetimizi hayır eylesin. Kardeşimizi çok seviyoruz. Ona her zaman dua edeceğiz. Çocukları, eşleri, ailesi bize bir emanettir. Onların hatırlarını sormak, isteklerini yerine getirmek boynumuzun borcudur. Gürsulular Cüneyt’i unutmasın. O tam bir şehittir. Allah inşallah onlara şehitliği layık görmüştür. Milleti için çalışırken bir alçağın eliyle şehitlik rütbesini ona nasip etti. Kardeşimize rahmet diliyor, sevenlere başsağlığı dileklerimizi iletiyorum” diye konuştu.

Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay da bir konuşma yaptı. Müftü Ay, gariplerin, Suriyeli muhacirlerin babası diye andığı Yıldız’ı anlatırken gözyaşlarına boğuldu. Ay’ı dinleyen Gürsulular da gözyaşlarına hakim olamadı.

Ardından Cüneyt Yıldız'ın cenazesi toprağa verildi.

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 29
  • Ümit YILMAZ 8 yıl önce Şikayet Et
    Mekanın cennet olsun Başkanım. Makamımı Cenneti kazanmak için kullanacam demiştin. Makamın sana cenneti nasip eyledi inşallah.
    Cevapla
  • msc2015 8 yıl önce Şikayet Et
    Kim, bir mü'mini taammüden (kasten) öldürürse, o takdirde onun cezası, içinde ebediyyen kalacağı cehennemdir ve Allah ona gazab etmiş ve ona lânet etmiştir. Ve (Allah), onun için "büyük azap" hazırlamıştır. ( Nisa Suresi, 93. Ayet)
    Cevapla
  • mustafa özcan 8 yıl önce Şikayet Et
    allah rahmet eylesin mekanın cennet olsun
    Cevapla
  • urfalı 8 yıl önce Şikayet Et
    ne mutlu sana başkanım arkandan bu kadar samimiyetle göz yaşı döken insan var ne mutlu sana seni bu kadar seven insan var ismini ilk defa duyuyorum ama senin gibi sevilmek senin gibi dua almak isterim rabbim rahmetiyle muamele etsin sizi hiç tanımadım dediğim gibi isminizide ilk defa duyuyorum inş rabbim sizinle cennetinde peygamber efendimizin dizinin dibinde tanışmayı nasip eder.
    Cevapla
  • ömer çalışkan 8 yıl önce Şikayet Et
    gürsu halkı asla unutmacaktır yerin kalbimizde yaşayacaktır ruhun şad olsu makamın cennet olsu büyük başkan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün