Kemer'deki arıtma tesisinin kötü koku yaydığı iddiası

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı: - "Tam kapasite ile çalışan arıtma tesisinden bölgeye koku yayıldığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır"

Kemer'deki arıtma tesisinin kötü koku yaydığı iddiası
Kemer'deki arıtma tesisinin kötü koku yaydığı iddiası
GİRİŞ 27.05.2015 15:56 GÜNCELLEME 27.05.2015 15:56

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığından Kemer'deki arıtma tesisinden kötü koku yayıldığı iddiaları üzerine yapılan açıklamada, "Tam kapasite ile çalışan arıtma tesisinden bölgeye koku yayıldığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

Büyükşehir Belediye Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı gazetelerde Kemer Arıtma Tesisi'nden çevreye sürekli kötü koku yayıldığı yönünde iddialara yer verildiği kaydedildi.

Haberlerin yaklaşan seçimler öncesinde manipülasyon amaçlı olduğunun savunulduğu açıklamada, iddiaların spekülasyon oluşturmak isteyenlerce ortaya atıldığı belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl rehabilite edilen Kemer Arıtma Tesisi'nin gelecek yıl tamamen yenileceğinin vurgulandığı açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Tam kapasite ile çalışan arıtma tesisinden bölgeye koku yayıldığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Tesiste meydana gelen kısa süreli elektrik kesintisi nedeniyle iki saati geçmeyen bir sorun yaşanmıştır. Bulabildikleri her fırsatta kamuoyunu yanıltmaya, vatandaşları kandırmaya çalışanlar, kısa süreli elektrik kesintisi nedeniyle yaşanan sorunu sürekli yaşanan bir sıkıntı gibi gösterme gayretine girmişlerdir."

"Hukuki süreci başlatıyoruz"

Açıklamada, seçimler öncesinde manipülasyon ve spekülasyon oluşturmak isteyenlerin, arıtma tesisinin kötü koku yaydığı söylentileri ile yol kapatma eylemi yapacakları, dereyi kasti olarak kirletmeye çalışacakları ihbarlarının belediye birimlerine ulaştırıldığı da ifade edildi.

Bu provokasyon girişiminin Antalya Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve jandarmaya bildirildiğinin vurgulandığı açıklamada, "Seçimleri manipüle etmek için gerçekleştirilen bu provokasyonu planlayan ve alet olanlar ile ilgili gerekli hukuki süreci başlatıyoruz" ifadesi kullanıldı.

Kemer'in "kötü kokan bir şehirmiş" gibi göstermek istenmesinin ilçeye yapılan en büyük ihanet olacağının vurgulandığı açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Bu ve bunun gibi provokasyonların, turizm kenti Kemer'i tercih edecek yerli ve yabancı turistler üzerinde oluşturacağı etkiyi kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Antalya Büyükşehir Belediyesi arıtma tesislerine bu zamana kadar hiçbir belediyenin vermediği önemi vermiş, özellikle sahil bölgelerinin arıtma sorununu tarihe gömecek projeleri bir bir hayata geçirmiştir. Birçok ilçede çalışamaz hale gelen arıtma sorununu bitirmek için 50 milyon liralık yatırım yapılmış, yeni yatırımlar için çalışmalar başlamıştır. Bu yatırımları tüm Antalya gibi iddiaları ortaya atanlar da çok iyi biliyor."

Açıklamada, bölgede yaşayan vatandaşlar, 3 Haziran Çarşamba günü Kemer Arıtma Tesisi'nin bahçesinde düzenlenecek kahvaltıya davet edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi