Hizan'dan kısa kısa

Hizan Kaymakamı Sedat İnci, Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) tarafından satın alınan oyuncakları anaokullarına dağıttı.

Hizan'dan kısa kısa
Hizan'dan kısa kısa
GİRİŞ 27.05.2015 15:57 GÜNCELLEME 27.05.2015 15:57

İnci, beraberindeki okul ve daire müdürleriyle 80'nci Yıl Anaokulu'nu ziyaret ederek, öğrencilere oyuncak dağıttı.

Eğitime her zaman destek verdiklerini ve belirlenen ihtiyaçların imkanlar ölçüsünde giderilmesine gayret gösterdiklerini ifade eden İnci, gelecek nesillerin iyi yetişmesi için eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yapıldığı ortamların da daha iyi donanımlara sahip olması gerektiğini söyledi.

Özellikle çocukların kişisel gelişimleri adına çok önemli olan okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak ve sağlam bir temel oluşturmak için okullardan gelen talepler doğrultusunda satın alınan oyuncak ve diğer eğitsel malzemelerin dağıtımını gerçekleştirdiklerini belirten İnci, "Okul öncesi yaş grubundaki çocuklar, kendilerini sözlerden ziyade oyunlarla ifade ederler. Çocuklar, oyun oynarken bir yandan zihinsel gelişimlerini sağlar bir yandan da oyun oynadığı çocuklarla bir aradayken sorumluluk almayı, toplum içinde bir arada yaşamayı öğrenir. Bu nedenle oyuncak ve oyunların çocukların gelişiminde çok önemli bir yeri vardır" diye konuştu.

Yunus Emre Anaokulu'ndan yıl sonu etkinliği-

Hizan Yunus Emre Anaokulu tarafından yıl sonu etkinliği düzenlendi.

Hizan Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programda konuşan Okul Müdürü Ercan Yıldız, eğitimin bir toplumun geleceği açısından en önemli unsurlardan biri olduğunu söyledi.

Yıldız, "Eğitim ilk basamağı olan okul öncesi eğitim çocuklarımızı ilkokula hazırlar. Çocuklar bu şekilde paylaşmayı, dayanışmayı, sosyalleşmeyi ve birlikte çalışmayı öğrenir. Sizlerden emanet olarak aldığımız bu çocukları en iyi şekilde eğitip geliştirerek, sizlere emanetinizi geri veriyoruz. Bu eğitimde emeği geçen öğretmenlere, desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Öğrencilerin sunduğu gösterilerle sona eren programa Hizan Kaymakamı Sedat İnci, eşi Merve İnci, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti