Necip Fazıl Kısakürek, Kahramanmaraş'ta anıldı

İslam Dünyası Dayanışma Platformu sözcüsü Demir: "Necip Fazıl, İmam-ı Gazali hazretlerinden sonra felsefeyle hesaplaşan, felsefenin hesabını gören adamdır"

Necip Fazıl Kısakürek, Kahramanmaraş'ta anıldı
Necip Fazıl Kısakürek, Kahramanmaraş'ta anıldı
GİRİŞ 27.05.2015 16:22 GÜNCELLEME 27.05.2015 16:22

Necip Fazıl Kısakürek, doğumun 111. yıl dönümünde memleketi Kahramanmaraş'ta anıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kültür Sanat ve Turizm Şube Müdürlüğü tarafından, Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde "Üstad Necip Fazıl Kısakürek" konulu panel ve anma programı düzenlendi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Necip Fazıl'ın büyük medeniyet yolculuğunda attığı tohumların bugün büyük ormanlara dönüşmüş durumda olduğunu belirtti.

İslam Dünyası Dayanışma Platformu sözcüsü ve avukat Haki Demir ise Necip Fazıl'ın tefekkür ve tasavvuf adamı olduğunu dile getirerek şunları kaydetti:

"Necip Fazıl, oryantalist taarruzun önüne geçmek için epistemolojik işgali bitirmek için batıya milyonlarca sayfalık yada mevzulu bilgi taarruzuna karşı değilde onun karargahı olan felsefeye saldırarak bu direnişi başlattı. Necip Fazıl, İmam-ı Gazali hazretlerinden sonra felsefeyle hesaplaşan, felsefenin hesabını gören adamdır. Batı tefekkürü ve İslam tasavvufu 20. asırda İmam-ı Gazali hazratlerinden sonraki zaman dilimi içinde ilk defa 20. asırda batının felsefesinin ve dikkat çekicidir deha filozoflarını hayatları ve yaşadıkları ruhi süreçler üzerinden hesaba çekmiştir."

Mehmet Yaşar'ın şiir dinletisinin ardından Serdar Yakar moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selami Çakmakçı "Necip Fazıl'ın Şiiri ve Şiire Bakışı", şair Ali Büyükçapar "Necip Fazıl ve Fikir Çilesi", Tahir Gören ise "Hatıralar Işığında Necip Fazıl" konularında sunum yaptı.

Konuşmaların ardından, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç, panelistlere katılım belgesi takdim etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!