Cumhurbaşkanlığı'ndan 'Danıştay kararı' açıklaması

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Danıştay 14. Dairesi'nin kararı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile ilgili değildir" denildi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan 'Danıştay kararı' açıklaması
Cumhurbaşkanlığı'ndan 'Danıştay kararı' açıklaması
GİRİŞ 27.05.2015 17:23 GÜNCELLEME 27.05.2015 17:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun 9 Şubat 2015 tarihli kararının medyadaki bazı iddiaların aksine Cumhurbaşkanlığı Sarayı'yla herhangi bir ilgisinin söz konusu olmadığı belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın bulunduğu alanın tarihi sit özellikleri taşımadığının daha önce yargı tarafından tespit edilmiş olması hasebiyle Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun son kararının Beştepe'yle herhangi bir ilgisinin bulunmadığı belirtildi. Bu çerçevede Cumhurbaşkanlığı Hizmet Binası'nın yer aldığı alana ilişkin Danıştay 14. Dairesi'nin 22 Mayıs 2014 tarihli kararına dikkati çeken kaynaklar, anılan kararda yerel mahkemenin tarihi sit statüsünün kaldırılmasına ilişkin işlem hakkında verdiği iptal kararının yürütülmesinin durdurulmuş olduğu bilgisine yer verdi.

2014'teki bu kararın gerekçesinde, Beştepe'deki alanın tarihi sit özelliklerini taşımadığının açıkça ifade edildiği de vurgulandı. Açıklamada, bunun ise Cumhurbaşkanlığı Hizmet Binası'nın bulunduğu alanın tarihi sit alanı niteliği taşımadığının yargı kararıyla zaten sabit olduğu anlamına geldiği belirtildi. Dolayısıyla Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun “Tarihi Sitler, Koruma ve Kullanma Koşulları” ilke kararında yer alan “kamu hizmet yapıları” ibarelerinin yürütülmesinin durdurulması hakkında verdiği kararın zaten yargı kararıyla tarihi sit alanı olmadığı açık olan Cumhurbaşkanlığı Hizmet Binası'nı hiçbir şekilde ilgilendirmediği kaydedildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • ömer çelik 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına bu sarayın peşine düşen nasıl bir zihniyettir ben anlam veremiyorum. Kendileri yapamıyor yapamadıkları gibi yapan insanlara da saygıları yok. Adam bu ülkenin Cumhurbaşkanı ve öyle bir Saray da sayın Recep Tayyip ERDOĞANA yakışıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı