Salarha tüneli ihalesi yapıldı

Rize’nin Dörtyol köyünde AK Parti İl Başkanlığınca düzenlenen mitingle Karayolları Genel Müdürlüğü’ne canlı bağlantı kurularak, Salarha tüneli ihalesi yapıldı.

Salarha tüneli ihalesi yapıldı
Salarha tüneli ihalesi yapıldı
GİRİŞ 27.05.2015 18:11 GÜNCELLEME 27.05.2015 18:11

Dörtyol köyünde düzenlenen mitinge, AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, eski Gümrük ve Ticaret Bakanı ve AK Parti Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Rize İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, AK Parti İl Başkanı Muhammed Avcı, AK Parti Rize milletvekili adayları Hasan Karal, Hikmet Ayar ve Osman Aşkın Bak, ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, canlı yayınla miting alanına bağlanarak yaptığı açıklamada, Salarha tünelinin ihalesini yaptıklarını belirterek, "30 firma teklif verdi. İhale komisyonumuz dosyaları en kısa sürede inceleyip değerlendirecek, yer teslimini yapıp bu yıl çalışmalara başlamayı hedefliyoruz. Küçükçayır yolu, Dörtyol mevkisi ve Rize Çevre Yolu'nun İlahiyat Fakültesi mevkisinde yapılacak kavşaklarla birbirine bağlanacak ve Sahil Yolu'na da entegre olacak" dedi.

Milletvekili Toptan, bu dağların kendisi için çok derin anlam ifade ettiğini dile getirerek, "Bu köylerden, Mağloz'dan, Aron'dan, Sütlüce'den, Camidağı'ndan, Andon'dan çarşıya gitmek için bu dağları patika yollardan yürüyerek çıkmak zorundaydılar. O günlerden bu günlere. AK Parti geçen süre içinde Rize'mize ve Türkiye'mize çok yatırımlar yaptı. Bu gidişin devam etmesi için istikrarın korunması, Türkiye'nin siyasi çalkantılara girmemesi gerekmektedir" diye konuştu.

Milletvekili Yazıcı ise bazılarının konuştuğunu, bazılarının da hizmet ürettiğini kaydederek, "Bazıları yol keser, bazıları yol açar, milleti rahatlatır. İşte yapan AK Parti kadrolarıdır. Bunun arkasında siz aziz milletimiz var. Bizden öncekiler paranın üzerinde tünel yaptılar. 6 tane tünelleri, sıfırları vardı. O tünelleri söktük attık. Biz şimdi ovaları ve dağları delerek birleştiriyoruz" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar