Mitsubishi Electric Türkiye, Egeli iş adamlarıyla buluştu

Mitsubishi Electric Türkiye Başkanı Fujisawa: - "Türkiye’nin, endüstrisi ve teknolojisiyle üretkenliğinin daha da artacağını, katma değeri çok daha yüksek ürünler üretileceğini ve dünyanın ileri ekonomileri arasındaki yerini alacağını düşünüyoruz. Bu düşüncemiz, Türkiye’nin gerçekleştirdiği Marmaray projesi, inşa etmekte olduğu köprü, baraj, tünel, havalimanı gibi çok sayıda projeyle doğrulanmaktadır"

Mitsubishi Electric Türkiye, Egeli iş adamlarıyla buluştu
Mitsubishi Electric Türkiye, Egeli iş adamlarıyla buluştu
GİRİŞ 27.05.2015 19:39 GÜNCELLEME 27.05.2015 19:39

Mitsubishi Electric Türkiye Başkanı Masahiro Fujisawa, Türkiye'nin gerçekleştirdiği Marmaray projesi, inşası süren köprü, baraj, tünel, havalimanı gibi çok sayıda projeye dikkati çekerek, "Türkiye’nin, endüstrisi ve teknolojisiyle üretkenliğinin daha da artacağını, katma değeri çok daha yüksek ürünler üretileceğini ve dünyanın ileri ekonomileri arasındaki yerini alacağını düşünüyoruz" dedi.

Elektrik-elektronik ve otomasyon alanında faaliyet gösteren Mitsubishi Electric Türkiye Başkanı Masahiro Fujisawa, Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezinde "Sektör Profesyonelleriyle Buluşma" etkinliğinde Ege Bölgesi’nin önde gelen firma temsilcileriyle bir araya geldi.

Dünyada 120 binden fazla çalışanıyla 42 ülkede faaliyet gösteren 94 yıllık firmalarının Türkiye'de İstanbul merkezli faaliyet gösterdiklerini bildiren Masahiro Fujisawa, "Türkiye’de temelde fabrika otomasyonu, ileri robot teknolojileri ve klima sistemlerinin satış ve satış sonrası hizmetlerini sürdürüyoruz. Bu faaliyetlerimizin yanı sıra uydular, asansör, görsel veri sistemleri, güç kaynakları ve ulaştırma bağlantılı altyapı işlerine de destek veriyoruz. Türkiye’de özellikle Marmaray projesi ile Türksat 4A ve yakında uzaya fırlatılması planlanan Türksat 4B uydularında kullanılan teknolojimiz ile tanınıyoruz" diye konuştu.

"Türkiye, öncelikli pazar"

Masahiro Fujisawa, Türkiye’nin hızlı büyüme potansiyeli ile Mitsubishi Electric için öncelikli bir pazar olduğuna dikkati çekerek, şunları ifade etti:

"Türkiye’nin genç bir nüfusa sahip olmasının da etkisiyle Türk sanayisinin büyümeye devam edeceği beklentisindeyiz. Gelecekte Türkiye’de fabrika otomasyonuna ve ek olarak enerji tasarrufu ile ağır makinelerdeki işlevselliğe olan ihtiyacın artacağı kanısındayız. Bu noktada, Türkiye’de adres olarak Mitsubishi Electric ileri teknolojisini göstermek isteriz. Türkiye’nin, endüstrisi ve teknolojisiyle üretkenliğinin daha da artacağını, katma değeri çok daha yüksek ürünler üretileceğini ve dünyanın ileri ekonomileri arasındaki yerini alacağını düşünüyoruz. Bu düşüncemiz, Türkiye’nin gerçekleştirdiği Marmaray projesi, inşa etmekte olduğu köprü, baraj, tünel, havalimanı gibi çok sayıda projeyle doğrulanmaktadır.”

Türkiye’nin belirlediği yüksek ekonomik hedeflerine ulaşması için gerekli teknoloji ve bilgi kullanımını aktarmayı hedeflediklerini vurgulayan Masahiro Fujisawa, "Enerji verimli, çevreci, yenilikçi ürün ve hizmetlerimizle, büyüyen Türkiye’nin gelişimine ortak olmaya, Türk halkı için yatırım yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından Dokuz Eylül Üniversitesi ile Mitsubishi Electric Türkiye arasında eğitimde işbirliği ön protokolü imzalandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar