AK Parti Grup Başkanvekili Aydın:

"27 Mayıs'ta bizim tarihimizde yaşadığımız kara günlerin şimdi aynısı Mısır’da sergileniyor"

AK Parti Grup Başkanvekili Aydın:
AK Parti Grup Başkanvekili Aydın:
GİRİŞ 27.05.2015 21:34 GÜNCELLEME 27.05.2015 21:34

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, kendilerini milletin efendisi olarak gören zorbaların, milletin iradesini gasp ettiğini belirterek, "27 Mayıs'ta bizim tarihimizde yaşadığımız kara günlerin şimdi aynısı Mısır’da sergileniyor" dedi.

Aydın, Kahta ilçesinde Kültür Sitesinde Beyaz Hareket Derneği tarafından düzenlenen "27 Mayıs Darbe Günleri" konulu konferansa katıldı.

Burada konuşan Aydın, darbe günlerinde kendilerini milletin efendisi görenler dışında kimsenin mutlu olmadığını ifade etti.

Aydın, 27 Mayıs darbesinin Türkiye'nin tarihine kara bir leke olarak girdiğini vurgulayarak, kendilerini milletin efendisi olarak gören zorbaların, milletin iradesini gasp ettiğini bildirdi.

O dönemde yaşanan olayların aynısının bugün Mısır’da yaşadığına dikkati çeken Aydın, "27 Mayıs'ta idam sehpasına götürülen milletin iradesiydi, demokrasiydi aslında. 27 Mayıs'ta bizim tarihimizde yaşadığımız kara günlerin şimdi aynısı Mısır’da sergileniyor" dedi.

"Eğer bugün Kürt sorunu, Alevi sorunu ve diğer sorunlar hala yaşanıyorsa bu hala tek partili devrin kırıntılarının olmasındadır" diyen Aydın, bu milletin artık uyandığını ve o hor görülen halkın iktidara geldiğine dikkati çekti.

Bu ülkenin geçmişinde gazete patronlarının hükümet yıkıp hükümet kurduğunu anlatan Aydın, kitapçık fırlatmalar ile kaos yaşandığına değindi.

Aydın, AK Parti'nin tüm zorbaları halkın gücü ile tarihin çöplüğüne attığını belirterek, "Artık kimse bu ülkenin iradesine ipotek koyamaz. Çünkü ak insanlar artık egemenliği eline aldı. Seçimden sonra yeni bir anayasa ile darbe anayasası miladını dolduracaktır" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!