Ekrem Dumanlı'ya hakaretten dava

Ekrem Dumanlı, TÜYAP fuarında kendisine soru sordu diye tepki gösterdiği gazeteciye hakaretten, koruması da darp etmekten sanık oldu.

Ekrem Dumanlı'ya hakaretten dava
Ekrem Dumanlı'ya hakaretten dava
GİRİŞ 28.05.2015 08:59 GÜNCELLEME 28.05.2015 08:59
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın, TÜYAP'taki imza gününde gazeteci tartaklanması olayı ile ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede Dumanlı, soru soran gazeteciye hakaret ettiği, koruması Çağlar Bayır ise aynı gazeteciyi yaraladığı gerekçesiyle sanık oldu. Zaman Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, 16 Kasım 2014 günü TÜYAP Kitap Fuarı'nda kendisine, Gülen grubunun Güneydoğu'da HDP'yi destekleyip desteklemediğini soran gazeteciye sinirlenmiş, karşılıklı tartışma esnasında gazeteci Mehmet Özmen olay yerinde darp edilmişti.

İLK DURUŞMA 25 HAZİRAN'DA

Tarafların birbirlerinden karşılıklı şikâyetçi olmaları üzerine başlatılan savcılık soruşturması tamamlandı. Şüpheli Ekrem Dumanlı hakkında, gazeteci Mehmet Özmen'e "münafık" diye hakaret ettiği, koruması Çağlar Bayır hakkında ise yaralama suçundan iddianame düzenlendi. Hazırlanan iddianamede Ekrem Dumanlı'nın sorduğu soruya sinirlendiği gazeteci Özmen'e "Münafıklık yapmak doğru değil" diye hakaret ettiği, soru sorulduktan sonra arbede çıktığı, bu arbedede Dumanlı'nın koruması Çağlar Bakır'ın gazeteci Özmen'e tokat attığı kaydedildi. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame çerçevesinde Ekrem Dumanlı "hakaret", koruması "basit yaralama", Mehmet Özmen ise olay yerinde kendisini tartaklayan bir kişiye karşılık verdiği gerekçesiyle "basit yaralama" suçundan hâkim karşısına çıkacak. Dava 25 Haziran 2015 günü Büyükçekmece 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanacak.

KISKACA ALINMAK İSTENMİŞ

Diğer taraftan olay yerinde bulunan ve Ekrem Dumanlı'nın yandaşı olduğu belirlenen çok sayıda kişinin de soru sorduğu için dayak yiyen Mehmet Özmen'den şikâyetçi olduğu belirlendi. Dumanlı ile aynı adreste ikamet ettikleri soruşturma dosyasından anlaşılan kişilerin şikâyetleri manidar bulunurken olayın yaşandığı Kaynak Yayınları yöneticilerinin de Mehmet Özmen'den şikâyetçi oldukları fakat savcılığın bu şikâyete takipsizlik kararı verdiği öğrenildi.

'ÖZÜR BEKLERKEN PROVOKATÖR OLDUM'

Gazeteci Mehmet Özmen olayı şöyle anlatmıştı: "Ekrem Dumanlı'nın HDP'ye destek sözlerini hatırlattım. Gazetecilik görevimi yerine getirdim. Sayın Dumanlı 'münafıklar' diyerek bizi hedef gösterdi. Sonra etrafındaki insanlar bize saldırdı. Kendisi de gömleğimi yırttı, çekiştirdi. Görüntülerde de net bir şekilde görüldüğü üzere saldırıya uğradım. Ben özür beklerken, Zaman gazetesi tarafından provokatör ilan edildim." (Sabah)

YORUMLAR 8
  • HÜSEYN 8 yıl önce Şikayet Et
    Ali Demir beye son soru:Toprak reformu sırasında Boşnak Müslümanların elini güçlendirmek için Türkiye Ziraat Bankası aracılığıyla Boşnaklara yapılacak sıfır faizli krediden ve Boşnak idaresinin Türkiye ve Tayyip Erdoğana yakın olmasından dolayı hem de Boşnak İçişleri Bakanlığınca ülkede isyan çıkarmaktan dolayı Allahtan(c.c) ecir-mükafat bekliyormusunuz?
    Cevapla
  • HÜSEYN 8 yıl önce Şikayet Et
    Ali Demir beye bir soru daha:Tüm Ümmet Mısırda Muhammed Mursinin yanında iken SİSİ'yi hangi büyükler hatırına destekliyorsunuz? Haşa Aziz ve Celil olan Allah'dan büyük mü var?
    Cevapla
  • HÜSEYN 8 yıl önce Şikayet Et
    Ali Demir bey,daha düne kadar ehli tasavvuf ve tarikatla şeyhlerine biat ediyorlar diye alay eden taifei malumiyeniz değil miydi?Halbu ki Tasavvuf ehli şahsını ilgilendiren konularda ve nefis terbiyesinde zikrinde-ibadetinde-evradında...el hasıl nefsine has hususlard biat ediyordu.Onu bile alaya alıyordunuz,çok iyi biliriz.Hayırdır sizinki de mi tarikat oldu olduysa Müslüman devlete ve İdarecilerine kafa tutma konusunda mı terakki ediyorsunuz?
    Cevapla
  • elkassam 8 yıl önce Şikayet Et
    şu chp hdp gelsede bizi kurtarsa diye inecden inceden düşünyorsunuz ekrem dumalı ve familyası en başda tabiki pensilvanyadaki babanız böyle düşünyor ama kalın düşünce şu düştüğünüz denizde kimse sarılırsanız sarılın onların kendine hayrı yok ve mevcut iktidarı ve rte yi yedirtmeyiz yedirtmeyceğiz..sonunuz geldi çünkü deniz bitti konuşurken küçük dilin görünecek kadar çirkin birisin..
    Cevapla
  • ali emir 8 yıl önce Şikayet Et
    murat bey mevlana hocası şemsi tebriziye ve fatih hocası akşemsettine neden itaat ediyordu Hocasını sallayıp dediğini yapmasaydı.Ne mevlana mevlana olurdu nede fatih fatih sultan mehmet olurdu.
    Cevapla
  • HÜSEYİN 8 yıl önce Şikayet Et
    Mevlana Şems'e,Fatih Akşemseddine...Allah ve Rasülü için biat ediyordu.Ne MİT tırlarını durdurup Müslümanların sığınma limanı Türkiyeyi iftirayla gammazlıyordu.Nede Bosna-Hersek'te ellerindeki İçişleri bakanlığı marifetiyle(?) ülkeyi kaosa kargaşaya sürüklüyordu.Diğer yüzlerce vukuatı saymayalım...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?