Kapaklı'dan kısa kısa

Atık pil toplama kampanyası sona erdi

Kapaklı'dan kısa kısa
Kapaklı'dan kısa kısa
GİRİŞ 28.05.2015 10:10 GÜNCELLEME 28.05.2015 10:10

Kapaklı Belediyesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAB) arasında yapılan atık pillerin Kapaklı'da toplanması, taşınması ve bertarafı ile ilgili çalışma sona erdi.

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, yaptığı açıklamada, ilköğretim okulları, ortaöğretim okulları ve liseler arasında düzenlenen ödüllü atık pil toplama kampanyasının tamamlandığını belirterek, Kapaklı'da bulunan okullardan toplanan 564 kilo atık pili belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı yetkililerine teslim edildiğini söyledi.

İlçede en çok atık pil toplayan okulun Kapaklı Ana Okulu olduğunu da ifade eden Mandalı, "Çevreye olan duyarlılıklarından dolayı sadece öğrencilerimize değil öğretmenlerimizi, yöneticilerimizi ve tüm okullarımıza teşekkür ediyor ve onları kutluyorum. Bir adet küçük pilin 4 metreküp toprağı zehirlediğinden yola çıkarsak bunların çevre ve insan sağlığına ne kadar zarar verdiğini düşünürsek bu kampanyamızla çevreye, insana, çocuklarımıza çok büyük katkılar sağladığımızı düşünüyorum" dedi.

Kapaklı'da çiçeklendirme çalışmaları

Kapaklı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından Mithat Paşa Caddesi'ndeki orta refüjlerde mevsimlik çiçek dikimine başlandı.

Belediye Başkanı İrfan Mandalı, yaptığı açıklamada, Kapaklı'yı daha yeşil ve daha yaşanabilir bir şehir haline getirmeye çalıştıklarını belirterek, Mithat Paşa Caddesi boyunca orta refüjde mevsimlik çiçek dikim çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Şehrin sahip olduğu doğal güzellikleri ortaya çıkarmak, şehre oldukça güzel ve modern bir görünüm kazandırmak amacıyla ağaç budama çalışmalarının yanı sıra çiçek dikimi de yapıldığını ifade eden Mandalı, "Göreve geldiğimiz günden beri orta refüjlerde, meydanlarda, parklarımızda farklı farklı ağaç çeşitleri ve çiçekler dikerek, Kapaklı'ya yeni bir çehre kazandırdık. Ağaç budama çalışmaları yanı sıra Mithat Paşa Caddesi orta refüjde çiçek dikimi de yaparak şehrimizde yeşil dokuyu artırmak, şehrin daha rahat nefes almasını sağlamak istiyoruz" dedi.

Kapaklı Belediyesi okullarda temizlik çalışması başlattı

​Kapaklı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından ilçe genelindeki okullarda temizlik çalışmaları başlatıldı.

Belediye Başkanı İrfan Mandalı, yaptığı açıklamada, sağlıklı ve temiz okullar için çalışmalarını devam ettirdiklerini belirterek, "Belediye olarak her anlamda halkın yanında olmaya gayret gösteriyoruz. Bunun için, geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın ve gençlerimizin günlerinin büyük bir bölümünü geçirdiği okullarda da temizlik çalışmalarını başlattık" dedi.

Mandalı, öğrencilerin temiz okul bahçelerine kavuşmaları için ekiplerin sırasıyla gerekli temizlik çalışmalarını yürüttüklerini ifade ederek, "Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Okul bahçelerinin daha temiz olması için bundan sonra da çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?