Yenifakılı'nın içme suyu sorunu çözüldü

Yenifakılı Belediyesince hazırlanan proje doğrultusunda yeni kaynaktan getirilen su, şehir şebekesine verildi

Yenifakılı'nın içme suyu sorunu çözüldü
Yenifakılı'nın içme suyu sorunu çözüldü
GİRİŞ 28.05.2015 12:22 GÜNCELLEME 28.05.2015 12:22

Yenifakılı Belediyesi, ilçenin ihtiyacını karşılamak üzere hazırladığı proje doğrultusunda yeni kaynaktan getirdiği suyu şehir şebekesine verdi.

Belediye Başkanı Yalçın Karadavut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin mevcut içme suyunun arsenik ve nitrat oranı yüksek olduğu için içilemediğini belirtti. Vatandaşların sıkıntı çektiğini kaydeden Karadavut, su sorununu çözmek için çalışma başlattıklarını söyledi.

Karadavut, halka daha temiz içme suyu sağlamak amacıyla hazırlanan projenin 3 milyon liraya mal olduğunu belirtti. Bu kapsamda 30 kilometre mesafeden getirdikleri suyu şehir şebekesine verdiklerine dikkati çeken Karadavut, şunları kaydetti:

"Yenifakılı halkına temiz içme suyu getirmeyi amaçlayan proje yıllardır tamamlanamıyordu. Çalışmaları yakından takip ettim ve projeyi tamamladık. Yeni isale hattından ilçemize su vermeye başladık. İçme suyu kuyumuz Nevşehir sınırları içerisindeki Üçkuyu köyü yakınlarında. Kuyu derinliği 400 metre ve saniyede 15 litre temiz su akıyor. Günlük 10 bin kişinin su ihtiyacını karşılayacak kapasitede. Tesis 3 su deposundan oluşuyor."

Yenifakılıların su ihtiyacını karşıladıkları için büyük memnuniyet duyduklarını bildiren Başkan Karadavut, "Son teknolojiyle donatılan tesisin yapımında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı