Başkasının akbilini kullanmaya 10 yıl hapis istemi

Davutpaşa metro istasyonunda başkasına ait indirimli İETT kartı ile metroya binmeye çalışan üç kız kardeşin yargılanmasına başlandı.

Başkasının akbilini kullanmaya 10 yıl hapis istemi
Başkasının akbilini kullanmaya 10 yıl hapis istemi
GİRİŞ 28.05.2015 13:06 GÜNCELLEME 28.05.2015 13:06
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Kardeşlerden biri hakkında 10 yıl, diğer 2'si hakkında da 5'er yıl hapis cezası isteniyor.

Mimarlık Fakültesi öğrencisi abla Rukiye K., hakkında “Kamu görevlisine hakaret”, “Kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme” ve “Dolandırıcılık” suçlarından 10 yıl, kardeşleri Gönül K. ve Güneş K. hakkında ise “Kamu görevlisine hakaret” ve “Kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme” suçlarından 5 yıl hapis cezası isteniyor.
Bakırköy 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına, tutuksuz sanıklar Gönül K.(29), Güneş K. (26) ile Avukatları Mehmet Hadi Öztürk katılırken ablaları Rukiye K. (31) katılmadı. Güvenlik görevilisi müştekiler Abdullatif Dalkılıç, Kadriye Tatar ve Mehmet Arı ile avukatları Aykut Bayrakçı da ilk duruşmada hazır bulundu.

Sanıklardan Gönül K., olay günü ablaları ile birlikte metroya binmek üzere oldukları sırada mimarlık fakültesinde öğrenci olan ablası Rukiye'nin yanlışlıkla ağabeyinin nişanlısına ait indirimli İETT kartını kullandığını öne sürdü. Kendisinin öğretmen olduğunu söyleyen Gönül K., “Ablam mimarlık fakültesinde öğrenci, Güneş de harita mühendisi. Üçümüz de indirimli kartları kullanma hakkına sahibiz. Yengemin indirimli kartını kullanmaya zaten ihtiyacımız yok. O an panik halinde o kartın kullanılmış olması bilerek yapılmış bir davranış değil. İddia edildiği gibi müşteki güvenlik görevlilerine küfür ve hakaret olmadı. Sadece 'sen kendini ne zannediyorsun' gibi cümleler sarf ettim. Direnme ve görevli memura hakaret suçlarını kabul etmiyorum, suçsuzum. Beraatime karar verilmesini istiyorum.

Güneş K., ise görevli memura direnme ve görevli memura görevini yaptırmama suçlarını işlemediğini savundu. Rukiye K.'nın kullandığı başkasına ait indirimli İETT kartını alan özel güvenlik görevlisi Abdullatif Dalkılıç, müşteki sıfatı ile verdiği ifadesinde, olay günü üç kadının turnikelerden ücretsiz geçmek istediğini, kendisinin müdahale ettiğini belirterek, “Rukiye'nin tepkisiyle karşılaştım. Bana, 'Tamam geri zekalı' gibisinden hakarette bulundu. Oradaki gergin ortam devam edince diğer sanıklar tarafından da hakarete maruz kaldım. Çantaları aradığımız masayı işgal ederek görevimizi yapmamızı engellediler” dedi.

Mahkeme, bu duruşmaya katılmayan Rukiye K.'nın ifadesinin alınabilmesi için duruşmayı erteledi.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Rukiye K.'nın 8 Temmuz 2014 tarihinde Davutpaşa Metro istasyonunda metroya binmek için başkasına ait indirimli İETT kartını kullanırken İstanbul Ulaşım A.Ş. güvenlik görevlisi Abdullatif Dalkılıç tarafından yakalandığı belirtildi.

İndirimli kartın alınmasına sinirlenen Rukiye K.'nın Abdullatif Dalkılıç'a hakaret ettiği belirtilen iddianamede, görevini yapmasını engellediği de ifade edildi.

Rukiye K.'nın güvenlik görevlisi ile olan tartışmasına yanında bulunan kızkardeşleri Gönül K. ve Güneş K.'nın da katıldığı hatırlatılan iddianamede, iki kardeşin de Dalkılıç'a hakaretler ettiği ve görevini yapmasını engellediği belirtildi.

İddianamede Rukiye K. için “Dolandırıcılık”, “Kamu görevlisine hakaret” ve “Kamu görevlisinin görevini yapmasını engelleme” suçundan 2 yıl 6 aydan 10 yıla kadar, kardeşleri Gönül ve Güneş K.'nın da “Kamu görevlisine hakaret” ve “Kamu görevlisinin görevini yapmasını engelleme” suçlarından 1 yıl 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaları isteniyor.

YORUMLAR 12
  • Nee? 8 yıl önce Şikayet Et
    10 yıl mı ? Her liraya 1 yıl yani. Verdikleri zarar 5 tl = 10 Yıl ? Allah insaf versin ne diyelim. Devlet bu parayı geri alsa daha iyi olmaz mı ? Bu kadar mahkemeleri meşgul etmeye ne gerek var.
    Cevapla
  • zafer 8 yıl önce Şikayet Et
    eskiden uzak bir tanıdığım vardı,kalp ameliyatı olduğundan refakatçili bedava ulaşım kartı vermişlerdi. ama kendisi evde olduğu zaman,eşi onun kartıyla otobüse biniyor,işe gidiyordu. yapan çok ama bakan yok,ve yine çoğu kez bindiğim otobüslerde kalabalık olduğundan arka kapıdan binip,boş kontör yollıyarak ,ödeme yapmadan iki üç durak sonra inen bedavacılar oluyor.
    Cevapla
  • ferhat 8 yıl önce Şikayet Et
    Özel güvenlikçi kendi işini yapmış... Ne yani kadın başkasının indirimli akbilini kullanarak mı geçsin ayıptır yahu şu devletin kurallarına uyun be
    Cevapla
  • mehmet zh 8 yıl önce Şikayet Et
    adam öldürsen bu kadar yatmassin
    Cevapla
  • Hakan Yamaç 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu işin aslının oradaki Güvenlik görevlisinin ezikliğini kompleksini sözkonusu kızlardan çıkarmaya çalışması olduğunu düşünüyorum....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer
'Türkler ilk savaşı kazandı' Bulgar dergisi KAAN, F-35 ve S-400'leri yazdı