Çıldır Gölü'nü turizme kazandırma toplantısı

Ccedil;ıldır Gölü'nün turizme kazandırılması amacıyla değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Çıldır Gölü'nü turizme kazandırma toplantısı
Çıldır Gölü'nü turizme kazandırma toplantısı
GİRİŞ 28.05.2015 15:05 GÜNCELLEME 28.05.2015 15:05

Serhat Kalkınma Ajansı'nın (SERKA) Yalnızçam Kayak Tesislerinde düzenlediği toplantıya, Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Kars Valisi Günay Özdemir, vali yardımcıları, kaymakamlar, belediye ve il genel meclisi başkanları, SERKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüsnü Kapu, ilgili kurum müdürleri ile köy muhtarları katıldı

Vali Deniz, tarihi günlerden birini yaşadıklarını belirterek, Ardahan ve Kars illerinin Çıldır Gölü'nü ortak çabayla değerlendireceğine inandığını söyledi.

Her iki ilin ortaklaşa yapacağı projelerle Çıldır Gölü'nün turizme kazandırılacağını vurgulayan Deniz, şunları kaydetti:

"Her iki ilin yaklaşık bir milyon nüfusu dışarıda yaşıyor. Gurbetteki hemşehrilerimiz gelmek istiyor ama gelemiyorlar. Bizler bu ortak hareketle bölgeye daha çok turist çekmek istiyoruz. Çünkü bunu gerçekleştirecek potansiyelimiz var. Şükürler olsun bu alanda iyi bir noktadayız. Elimizdeki Çıldır Gölü sadece Türkiye için değil, dünya içinde önemli bir turizm değeri. Bunları nasıl değerlendirebilirizi tartışma ve görüşmek için bir araya geldik. Devlet olarak doğaya zarar vermeden, güzel bir proje alt yapısı oluşturmak istiyoruz. Bu sadece turizme yönelik bir çalışma olacak. İmarımız ve çalışmamız Çıldır Gölü'nü turizme kazandırmaya yönelik olacak."

Vali Özdemir ise her iki il için var olan bir değeri hak ettiği noktaya taşımak istediklerini belirtti.

Özdemir, şöyle konuştu:

"Bölge turizminini geliştirmek isterken, olaya sadece Çıldır ve Ani olarak değil, bölgesel ve ortak bir güç olarak bakıyoruz. Bölgesel alt yapı oluşturduğumuzda çok ciddi rant elde edilecek. Her iki ilin kalkınmasına önemli rol olacak. Ardahan ve Kars'ın ayrı bir proje yapması doğru değil. Birbirimizle rekabet etmek değil, ortak tesisler kurmak ve bölgesel anlamda bütün değerlere göre alt yapı oluşturmak istiyoruz. Çıldır Gölü'ne gelen birinin aynı zamanda Ani, aynı zamanda Aşık Şenlik'i ve Sarıkamış'ı, hatta göl kıyısındaki köyleri görmesini, köylerin kültürünü yaşamasını istiyoruz."

Daha sonra SERKA uzmanları, Çıldır Gölü hakkında sunum yaptı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri